Korkeakoulu- ja tutkimusyhteistyö Venäjän ja Valko-Venäjän kanssa jäihin – ministeri Kurvinen suosittaa pidättäytymään kaikesta yhteistyöstä

Suomen ja Venäjän välinen korkeakoulu- ja tutkimusyhteistyö keskeytetään.

Korkeakoulu- ja tutkimusyhteistyö Venäjän kanssa keskeytetään eikä uusia hankkeita aloiteta, kertoo tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen (kesk.) opetus- ja kulttuuriministeriön tiedotteessa.

Kurvisen mukaan suomalaisia korkeakouluja suositetaan pidättäytymään kaikesta korkeakoulu- ja tiedeyhteistyöstä venäläisten kumppaniorganisaatioiden kanssa. Linjaus koskee myös Valko-Venäjää. 

Ministeri Kurvinen keskusteli linjauksista korkeakoulujen johtajien kanssa keskiviikkona. Kurvinen painotti tiedotustilaisuudessa eduskunnassa, että toimenpiteet eivät tarkoita, että Suomi olisi venäläisiä ihmisiä vastaan.

– Linjauksemme kohdistuvat Ukrainan tueksi, eivät venäläisiä opiskelijoita ja tutkijoita vastaan, Kurvinen sanoo.

Kurvinen toteaa, että Suomeen voi jatkossakin hakeutua opiskelijaksi tai tutkijaksi kansalaisuudesta riippumatta. 

Opetus- ja kulttuuriministeriö valmistelee korkeakoulujen kanssa toimia, joilla voitaisiin tukea ukrainalaisia opiskelijoita ja tutkijoita.

Myös Suomen ja Venäjän tai Valko-Venäjän väliseen viranomaisyhteistyöhön liittyvien uusien aloitteiden käsittely jäädytetään.

Lue myös:

    Uusimmat