Mainos

Konkurssien määrä kasvoi alkuvuonna

Konkurssiin haettiin tammi-kesäkuussa 3,6 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten. Konkurssihakemuksia pantiin Tilastokeskuksen mukaan vireille runsaat 1600, mikä on 57 enemmän kuin vuotta aiemmin.

Konkurssiin haetuissa yrityksissä työskenteli kuitenkin keskimäärin enemmän henkilöstöä, sillä niiden yhteenlaskettu henkilöstömäärä oli 12 prosenttia suurempi kuin vuosi sitten. Kaikkiaan konkurssiyrityksissä työskenteli 850 henkeä.

Yrityssaneerauksia pantiin vireille 295, mikä on 48 enemmän kuin alkuvuonna 2012. Saneerattavat yritykset ovat huomattavasti suurempia kuin konkurssiyritykset, sillä niissä työskentelee yli 3100 henkilöä. Määrä kasvoi viime vuodesta 30 prosentilla.

Yrityssaneerausten määrä on ollut huomattavan korkea vuodesta 2009 lähtien. Konkurssihakemusten määrä ei ole kasvanut suhteellisesti yhtä paljon.

Yksityishenkilöiden velkajärjestelyhakemuksissa nähtiin alkuvuonna jopa hieman vähemmän kuin vuosi sitten. Hakemuksia jätettiin käräjäoikeuksiin 1949, mikä on 2 prosenttia vuoden takaista vähemmän.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.