Mainos

Koneen liikevoitto ja liikevaihto laskivat

Kone-konsernin liikevaihto ja liikevoitto laskivat vuoden toisella neljänneksellä. Erityisesti hissi- ja liukuporrasliiketoimintojen tulos oli pettymys.

Kone-konsernin liikevoitto oli vuoden toisella neljänneksellä 89,5 miljoonaa euroa, kun se oli viime vuona vastaavaan aikaan 111,5 miljoonaa euroa. Konsernin liikevaihto väheni huhti-kesäkuussa 1093,5 miljoonaan euroon edellisvuoden vastaavan neljänneksen 1376,8 miljoonasta eurosta.

Yhtiön tammi-kesäkuun tulos ennen veroja oli 305,9 miljoonaa euroa voitollinen. Tulos parani odotetusti viime vuoden vastaavasta ajankohdasta, jolloin tulos jäi 167,2 miljoonaan euroon. Osakekohtainen tulos kohosi 2,98 euroon edellisvuoden alkupuoliskon 1,89 eurosta.

Koneen huhti-kesäkuun liikevoittoprosentti parani hieman. Se oli nyt 8,2 prosenttia, kun se oli vuoden 2003 toisella kvartaalilla 8,0 prosenttia.

Koneen oma pääoma puolestaan nousi hieman edellisvuoden ensimmäisen puoliskon 940,9 miljoonasta eurosta 1086,5 miljoonaan euroon.

Koneen pääjohtajan Antti Herlinin mukaan yhtiön liiketoimintaryhmien kehitys toisella vuosineljänneksellä ei eronnut juurikaan ensimmäisestä vuosineljänneksestä.

-Kone Cargotec hyötyi vahvistuneesta kysynnästä, kun taas hissi- ja liukuporrasliiketoiminnan markkinatilanne oli edelleen heikko, Herlin totesi.

Hän myönsi samalla, että hissi- ja liukuporrasliiketoimintojen tulos oli pettymys. Sektorin liiketoiminta väheni alkuvuonna 1235 miljoonaan euroon edellisvuoden 1285 miljoonasta, ja liikevoitto laski 72,8 miljoonaan viime vuoden toisen neljänneksen 117,7 miljoonasta eurosta.

Herlinin mukaan toisen vuosipuoliskon tuloksesta ennakoidaan kaikesta huolimatta selvästi ensimmäistä parempaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.