Kommentti: Yksi hetki EM-finaalissa sai tajuamaan, että Wilma Murto on tekemässä jotain suurta

3:15
EM-kultaa häikäisevällä tavalla voittanut Wilma Murto: "Se on nyt kirjoissa ja kansissa."

Münchenin EM-illassa seiväsfinaali oli vielä pahasti kesken, kun Wilma Murto osoitti olevansa luonteeltaan voittaja, kirjoittaa MTV Urheilun Kasperi Kunnas.

Wilma Murron ensimmäinen pudotus seiväsfinaalissa näytti, että tänä iltana voi räjähtää. Askel ei osunut kohdalleen, hyppy epäonnistui ja rima putosi korkeudesta 455. Mutta jestas, että voimaa oli takana, sillä Murto kävi kymmeniä senttejä riman yläpuolella.

Kovimmat kilpailijat ylittivät korkeuden ensimmäisellään. Murron täytyisi ylittää 465 ensimmäisellään taistellakseen mitalista, sanoin ääneen kotisohvalla.

Olin väärässä.

Murto ylitti vasta toisellaan 465, joka osoittautui useimmille kilpakumppaneille liian kovaksi palaksi. Molly Caudery siirsi viimeisen yrityksensä korkeuteen 470 ja niin britin epäonnistuessa historiallinen suomalaismitali sai sinettinsä.

Mitaliakin säväyttävämpi hetki koettiin sen jälkeen, kun kolmannella sijalla ollut Murto pudotti 470 ensimmäisellä yrityksellään. Hän siirsi rimaa ylöspäin.

Sehän lähtee hakemaan kultaa, sanoin.

Olin oikeassa.

Alla olevalla videolla kohokohdat Wilma Murron EM-kultasuorituksesta. Juttu jatkuu alla.  

4:45
Katso finaalin kohokohdat! Wilma Murto taivutti EM-kultaa seiväshypyssä.

Murto ei tyytynyt vain kirkastamaan pronssia hopeaksi, vaan lähti jahtaamaan kisan johtajaa – olympiavoittajaa, maailmanmestaria ja kaksinkertaista EM-kultamitalistia, Kreikan Aikaterini Stefanidia.

Loppu on historiaa. Nyt jos koskaan on paikallaan sanoa niin.

Wilma Murto on 24-vuotias. Kaikkien aikojen maailmantilastossa hänen edellään on enää kuusi aktiiviurheilijaa, joista vain yksi on alle kolmekymppinen. Murto on häntäkin nuorempi.

Tämä oli vasta alkua.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja