Mainos

Kommentti: Tatlin voitto iso asia suomalaiselle ammattinyrkkeilylle

Edis Tatlin uran loppuminen olisi ollut lähellä, mikäli Francesco Patera olisi kukistanut vantaalaisen eilen Helsingissä.

Se on jääkylmä fakta, jonka Tatli vahvisti allekirjoittaneelle ennen EM-titteliottelua. Kunnianhimoinen vantaalainen näytti kuitenkin Kisahallissa kotiyleisönsä edessä olevansa EM-tittelin arvoinen. Ottelun keskivaiheen lievää suvantovaihetta lukuun ottamatta 30-vuotias Tatli hallitsi tapahtumia mielin määrin kehässä. Ketterästi liikkuva Patera pääsi pahimpien iskujen alta vikkelästi pois, mutta ajoittain Tatli osui painavasti belgialaista, vaikka peukalo oli kipeä jo kolmannen erän jälkeen.

Nälkäinen ja terävä suomalaiskijä näytti nopeuttaan ja päättäväisyyttään läpi kamppailun. Uusintaottelu osoitti, että Tatli on valmis kiipeämään kovempiin ympyröihin lähitulevaisuudessa.

Ensi vuonna on mahdollisesti MM-ottelun vuoro. Vieraskehässä hän joutuu äärimmäisen kovaan testiin, mutta on selvää, että parhaassa iässä nyrkkeilijänä oleva Tatli tarvitsee seuraavaksi kovan luokan haasteen. Hän on sinnikäs taistelija, joka syttyy kivikovassa paikassa parhaimpaansa. Se nähtiin eilenkin, vaikka parannettavaakin totta kai jäi. Tatlin voitto antaa uskoa koko suomalaiselle ammattinyrkkeilylle - hän on nuorten esikuva ja roolimalli, jolta odotetaan jatkossa suuria urotekoja.

3:23

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.