Kommentti: Robert Helenius näpäytti epäilijöitään viimeisellä mahdollisella hetkellä

Heleniukselta tyly tyrmäys: Teper kaatuu kuin puu! 1:14

Tyrmäysvoitto oli parasta uskonvahvistusta nyrkkeilijä Robert Heleniuksen pitkään jyrkässä alamäessä olleelle uralle, kirjoittaa Timo Innanen Stuttgartista.

Videolla Robert Heleniuksen komeat tyrmäysiskut.

Olen seurannut viimeisen seitsemän vuoden aikana lähes kaikki Heleniuksen ottelut paikan päällä. Vaikeisiin vuosiin ei ole mahtunut juurikaan ilonaiheita Heleniuksen leirin vinkkelistä katsottuna. Stuttgartissa kuitenkin tärähti: uskallan sanoa, että viimeisellä mahdollisella hetkellä.

Suomalaisjätti tyrmäsi kotiyleisön suosikin Erkan Teperin kahdeksannessa erässä tyylillä. Parasta oli kuitenkin hänen kokonaisesityksensä.

34-vuotias iskijä liikkui kevyemmin kuin aikoihin ja myös lyönneissä oli pitkästä aikaa terävyyttä ja voimaa. Muutamat pidemmät iskusarjat alleviivasivat sitä, että herran ottelukunto on kohentunut tuntuvasti. Teperin ura on toki alamäessä, mutta siitä huolimatta vierasvoitto – tyrmäyksellä – on todella kova suoritus.

Juttu jatkuu videon alla.

Helenius: Tein kaikkeni ja onnistuin 4:07

Ervin Kade on tuonut uusia asioita maarianhaminalaisen harjoitteluun ja hiljalleen opit ovat menneet perille.

Heleniuksen ura on kaikkea muuta kuin ohitse, vaikka on syytä muistaa, ettei montaa hyvää vuotta ole välttämättä enää jäljellä. Positiivista on se, että hieno vierasvoitto antaa roppakaupalla lisää nälkää ja itseluottamusta jatkoon. Raskassarjalainen pääsee mittaamaan itseään vielä urallaan kovissa karkeloissa – ja näpäyttämään pahimpia nälvijöitään. Se on hieno palkinto.

Lue myös:

    Uusimmat