Kommentti: Matti Mattssonin pronssimitali pelasti Suomen olympialaiset – tästä eteenpäin kaikki on bonusta

3:21
Tulosruutu: Matti Mattsson kauhoi olympiapronssia Tokiossa!

Matti Mattssonin mieletön suoritus 200 metrin rintauinnin olympiafinaalissa on suuri helpotus koko Suomen joukkueelle, kirjoittaa MTV Urheilun Kasperi Kunnas Tokiosta.

Pääkuvan video: Katso Matti Mattssonin upean pronssiuinnin kohokohdat!

Suomen olympiakomitean yhteistavoite Pyeongchangin ja Tokion kisoista oli kymmenen mitalia. Tokioon mennessä tavoitteesta oli lunastamatta neljä mitalia.

”Normaalisuorituksella yksikään suomalaisurheilija ei ole Tokiossa mitaleilla.”

Tylyä faktaa Suomen olympiakomitean huippu-urheiluyksikön johtajan, joukkueen isähahmon Mika Lehtimäen suusta ennen kisojen alkua. Jokainen pistesija Tokiosta olisi huippusuoritus ja mitaleille pääsy vaatisi uskomatonta venymistä. 

Sellaista venymistä nähtiin 27-vuotiaalta porilaiselta Matti Mattssonilta Tokion vesiurheilukeskuksessa torstaiaamupäivänä paikallista aikaa.

Olympiakomitean vuosia vanha kymmenen mitalin tavoite kannattaa unohtaa. Mattssonin uinti pelasti nämä olympialaiset – aivan kuten Mira Potkosen nyrkkeilymitali edelliset kesäkisat Rio de Janeirossa viisi vuotta sitten. Tästä eteenpäin kaikki on bonusta.

Ari-Pekka Liukkonen, Arvi Savolainen, Senni Salminen, purjehtijat, golfarit… Kenenkään ei enää tarvitse kantaa koko joukkueen menestyspaineita harteillaan. (Edellä mainittuun potentiaalisten menestysnimien joukkoon lukeutuu toki myös Lizzie Armanto, mutta amerikkalainen skeittari tuskin ottaa näistä asioista hirveää stressiä.)

Nyt suomalaisurheilijat kuulolla. Tehkää parhaanne ja katsokaa, mihin se riittää. Mattssonin uroteon jälkeen enempää ei tarvita.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja