Mainos

Kommentti: Lauri Marjamäeltä paljon puhuva lause Leijonien kultamahdollisuuksista

3:17

Lauri Marjamäki on pitkin syksyn ja talven toistellut sitä, miten jo kesäinen kokoontuminen Leijonien olympiaryhmän kanssa näytti suuntaa.

Pelaajien innostus sytytti Marjamäen. Kun NHL-pelaajia ei ole mukana, eurooppalaisilla pelaajilla on ainutkertainen mahdollisuus päästä olympiajoukkueeseen ja oikeasti menestyä. Marjamäki pohti Pyeongchangissa pelaajien sitoutuneisuutta Ilta-Sanomille.

- Nyt jokainen ymmärtää, että tässä turnauksessa on saumat vaikka mihin, Marjamäki päätti IS:n artikkelin pohdintansa

Niin, mahdollisuus todella on mihin tahansa. Jokainen tietää, että Suomen jääkiekkomaajoukkueen jokaisen turnauksen tavoite on kultainen. Jos asiaa ajattelee ymmärtämisen kannalta, mikäli kaikki parhaat pelaajat olisivat jokaisella turnauksessa mukana, esimerkiksi Kanadan voittaminen vaatisi Suomelta kaikkien aikojen kiekkosaavutusta. Sen jokainen ymmärtää.

Toki Leijonat voitti Kanadan esimerkiksi Naganon pronssiottelussa ja Torinon alkulohkossa, mutta kun pelissä on välierä- tai finaalipaikka, puhumattakaan kultamitalista, olisi Kanadan NHL-supertähtilauman voittaminen äärettömän vaikeaa.

Jokainen ymmärtää senkin, että toisin kuin Sidney Crosbyn johtamaa unelmajoukkuetta vastaan olisi, tässä turnauksessa Suomi ei ole ehdoton altavastaaja mitään muuta joukkuetta vastaan. Joissain otteluissa saatetaan olla ennakkoon heikompia, mutta vaaka ei ole toispuoleisesti kenenkään Leijonien vastustajan puolella.

Pelaajistosta huokuu turnauksen alla rento rauhallisuus, kuten kutakuinkin aina Leijonien kohdalla. Marjamäen lause on tärkeä muistaa.

Nyt se olympiakulta on lähtökohtaisesti lähempänä kuin NHL-olympialaisten aikana. Sanoi siihen kuka tahansa, mitä tahansa, Leijonilla on mahdollisuus historiaan.

Vaan pelitpä sen ratkaisevat.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.