Kommentti: Jukka Jalosella on yksi kaikkien aikojen Leijonat-ketjuista

1:01
Video: Leijonien nelosketjulta vahva paine, Tony Sund lataa jo illan toisen osumansa

Jääkiekon MM-kisoissa Suomi jatkoi voittojen tiellä, kun se kaatoi torstain iltaottelussa Italian 3–0. Kisoja paikan päältä seuraava MTV Urheilun toimittaja Ilari Savonen hehkuttaa Leijonien pelillisistä, henkistä ja kirjaimellista ykkösketjua.

Ennen torstain Italia-(harjoitus)ottelua Leijonien apuvalmentaja Ari-Pekka Selin puhui vaihtojen pituudesta. Asia, mikä on sinänsä vain yksi pelillinen yksityiskohta muiden joukossa. Selin toi esiin sen, miten Suomen vaihdot ovat venähtäneet eri ketjujen välillä. Toiveena oli, että Leijonat saisi pidettyä vaihtojen pituuden 40–45 sekunnin tuntumassa.

Pelin ensimmäinen vaihto, Suomi saa välittömästi paineen Italian päätyyn. Mitä tekee kapteeni Marko Anttila? Hakeutuu hyökkäysalueen kulmapelin keskeltä vaihtoon, jättäen tilanteen jopa osittain kesken.

Anttila halusi antaa suunnan pelille ja sille, miten joukkue toteuttaa haluttuja toiveita ja pelillisiä elementtejä.

Suomen uusi ykkösketju on nostettu ykköstrioksi siksi, koska se näyttää esimerkkiä muille. Hannes Björninen kaapii aloitusvoittoja, Saku Mäenalanen ja Anttila vievät paineen syvälle päätyyn.

Kahta miestä maalille, hyökkääjiä pakkien selustaan, väsyttäviä kulmaralleja, mutta samalla tasapainosta huolehtien.

On hämmästyttävää, miten yksi ketju voi tehdä kaiken niin säntillisesti, ikään kuin oppikirjan mukaan.

Haut, tuet, kiekon sijoittamiset kaukalon pituus- ja leveyssuunnissa, kurinalaisuus, energisyys, kaikki.

Marko Anttila, Hannes Björninen ja Saku Mäenalanen eivät ole A-luokan pistemörssäreitä MM-kisatasolla, mutta he muodostavat Leijonien päävalmentajalle Jukka Jaloselle yhden tämän A-maajoukkueuran parhaimmista ketjuista. Nimenomaan kun puhutaan roolituksesta, pelillisestä toteuttamisesta ja siitä, minkä panoksen ketju antaa joukkueelle.

Anttila, Björninen ja Mäenalanen tekevät kaiken oikein. Sitä on hämmästyttävää seurata.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja