Kommentti: EM-sankari Lassi Etelätalo on yhdessä asiassa vertaansa vailla

Katso EM-pronssiheitto Tulosruudusta: Lassi Etelätalolle uran ensimmäinen arvokisamitali!

Lassi Etelätalo – olet sinä kerrassaan mielettömän kova kilpailija!

Etelätalo on suomalaisurheilijoista suorastaan vertaansa vailla mitä tulee tiukassa paikassa venymiseen. Miehellä oli ennestään vyöllään muun muassa EM- ja MM-nelossijat jymyvetoina, kun tilastoissa ennen karkeloita oli edellä tuhti tukku ukkoja.

Tänä vuonna Etelätalo oli paiskannut jo mainiosti MM-kuutoseksi.

Ja nyt, MM-karkeloiden jälkeen, 34 vuoden iässä, tärähti vihdoin – ansaitusti – uran ensimmäinen arvokisamitali.

Vuonna 2014 sen EM-mitalin oli Joensuun Katajan miehen hyppysistä vienyt Vitezslav Vesely, mutta nyt Etelätalo antoi tshekin maistaa omaa lääkettään. Ja millä tavalla!

Vesely oli kiilannut viidennellä kierroksella Münchenin EM-finaalin kolmoseksi Etelätalon edelle. Sitten heittämään asteli täynnä tarmoa ollut suomalainen.

Keppiin välittyi tehoja, tekniikka pysyi kasassa, ja keihäs kaartoi komeasti 86,44. Etelätalo raivasi sillä itsensä tasokkaassa finaalissa pronssille. Oma ennätys parani kertaheitolla puolitoista metriä – aiempi rekordi oli kahdeksan vuoden takaa vuonna 2014 syntynyt 84,98.

Aiemminkin monituisesti venynyt Etelätalo oli tämänkertaisten EM-finalistien ennätysvertailussa vasta yhdeksäs. Kauden parhaita vertailtaessa hän oli tilastoissa kuudes.

Moiseen ennätysvetoon pystyy moisessa paikassa vain harva. Varsinkin, kun ikääkin on mittarissa urheilun kontekstissa ilmaistuna jo 34 vuotta.

Vastaavaa kilpailijaa yhtä rautaisilla henkisillä ominaisuuksilla saa hakea. Lassi Etelätalo on kovimmasta päästä oleva urheilija.

Lue myös:

    Uusimmat