Hurjaa! Lassi Etelätalo paiskasi ennätyksen EM-finaalissa – suomalainen otti mitalin!

Katso EM-pronssiheitto Tulosruudusta: Lassi Etelätalolle uran ensimmäinen arvokisamitali!

Lassi Etelätalo riuhtaisi keihäänheiton EM-finaalissa Münchenissä upeaksi uudeksi ennätyksekseen 86,44. Etelätalo saavutti tuloksella uransa ensimmäisen arvokisamitalin, EM-pronssin.

Etelätalo oli kiinni kolmannessa sijassa neljän kierroksen jälkeen tuloksella 82,93, mutta Tshekin Vitezslav Vesely nousi edelle kiskaistuaan viidennellään 84,36.

Aiemminkin kovassa paikassa usein venynyt Etelätalo vastasi kuitenkin taianomaisella tavalla. Suomalainen sai heittoonsa viidennellä kierroksella tehoja, ja tekniikka pysyi mukana – syntyi oma ennätys 86,44! Etelätalo nousi sillä takaisin kolmanneksi, ja kolmossija piti kisan loppuun.

Lassi Etelätalon aiempi ennätys vuodelta 2014 oli 84,98. Aiemmin muun muassa MM- ja EM-neloseksi sijoittunut suomalainen ylsi nyt 34-vuotiaana uransa ensimmäiseen arvokisamitaliin.

Euroopan mestaruuden voitti Saksan Julian Weber tuloksella 87,66, ja Tshekin Jakub Vadlejch otti hopeaa lukemin 87,28.

Finaalin toinen suomalainen  Toni Kuusela sijoittui hienosti viidenneksi. Hän heitti parhaallaan, viidennellä kierroksella, 80,20.

Suomalaiset saavuttivat Münchenin EM-kisoista kaikkiaan neljä mitalia. Kultaan ylsivät seiväshypyssä Wilma Murto ja 3 000 metrin esteissä Topi Raitanen, hopeaan kolmiloikassa Kristiina Mäkelä ja pronssiin keihäänheitossa Etelätalo.