EM-mitalisti Lassi Etelätalo tunnusti Ylelle: "Ei ehkä kukaan muu olisi niin paljon ärsyttänyt"

Katso EM-pronssiheitto Tulosruudusta: Lassi Etelätalolle uran ensimmäinen arvokisamitali!

Keihäänheiton tuore EM-pronssimitalisti Lassi Etelätalo halusi kuumeisesti hänelle jälleen kampoihin lyöneen Vitezslav Veselyn päänahan. Ennätyksensä ladannut Etelätalo tunnusti asian Ylen tv-haastattelussa.

Tshekin Vesely nousi Münchenin EM-finaalissa Etelätalon ohi kolmanneksi kiskaistuaan viidennellä kierroksella 84,36. Etelätalon paras oli siihen mennessä 82,93.

Etelätalo vastasi kuitenkin hurjalla tavalla ja kiskaisi viidennellä vedollaan uudeksi ennätyksekseen 86,44. Se toi hänelle uran ensimmäisen arvokisamitalin, pronssin.

Etelätalo kertoi Ylelle, että hänelle tuli mieleen takaumia vuoden 2014 EM-kisoista. Hän oli tuolloin kiinni keihään EM-mitalissa, ja suomalainen kolmoisvoittokin oli lähellä, mutta Tshekin Vesely kiilasi toiseksi Antti Ruuskasen ja Tero Pitkämäen väliin ja pudotti Etelätalon neljänneksi.

– Vesely meni ohi silloin. En saakeli hävinnyt tällä kertaa. Sain vielä sen kauan himoitsemani ennätyksen. Hyvältä tuntuu sekin, aiemmin parhaimmillaan 84,98 vuonna 2014 heittänyt Etelätalo veisti.

Etelätalo oli täynnä tarmoa, kun Vesely pudotti hänet taas kisan aikana kärkikolmikosta. Nyt tosin mainitusti vain hetkellisesti.

– Ei ehkä kukaan muu olisi niin paljon ärsyttänyt, että menee ohi siinä vaiheessa kisaa. En vain suostunut tällä kertaa häviämään.

Aiemminkin kovissa paikoissa venyneellä Etelätalolla oli ennestään uraltaan vyöllä EM-nelossijan lisäksi myös muun muassa MM-nelostila. Nyt mitaliunelma viimein toteutui 34-vuotiaana.

– Onhan se hienoa. Onhan se hienoa. En minä muuta osaa sanoa. Hienoa se on.

Saksan Julian Weber (87,66) ja Tshekin Jakub Vadlejch (87,28) ylsivät kahteen kirkkaimpaan mitaliin. Toni Kuusela täydensi kilpailun mainion suomalaispanoksen oltuaan viides tuloksella 80,20.

Lue myös:

    Uusimmat