Mainos

Komea ukkonen hämmästytti etelässä

Etelä-Suomessa on hämmästelty tänään vuodenaikaan nähden poikkeuksellisia ukkosia. Salamointi oli illan aikana komeaa muun muassa Espoossa ja Helsingissä.

– Voimakkaita sadekuuroja ja ukkosia esiintyy nyt Hangosta Joensuuta kohti ulottuvalla vyöhykkeellä, kertoo meteorologi Miina Manninen.

Parhaillaan sateet ja ukkoset ovat liikkeellä kohti koillista. Jonkin verran sadekuuroja voi tulla vielä myös huomenna.

Espoossa päämuuntajan pamahtaminen puoli kahdeksan aikaan illalla aiheutti jännitekupan koko Etelä-Suomen alueelle. Samalla sähkönsä menetti lähes 15 000 taloutta. Osalle sähkönkäyttäjistä jännitekuoppa näkyi lyhyenä valojen räpsähdyksenä ympäri Etelä-Suomea.

Tähän vuodenaikaan ukkoset eivät ole enää kovin yleisiä. Ilmatieteen laitoksen mukaan Suomen ukkoskausi alkaa yleensä toukokuussa ja päättyy syyskuussa.

Elosalamat pimensivät Vermon

Salamointia ihasteltiin illalla myös Vermossa, jossa jännitys meni kolmannen lähdön ratkaisuhetkillä jo pelon puolelle, kun alueen kaikki valot sammuivat.

Sähkökatkos oli vain hetkellinen, mutta ratavaloja ei saatu heti takaisin päälle ja hevoset saapuivat maaliin hämärän keskellä. Akuilla toimivat varavalot toivat sentään hiukan apua, ja tilanteesta selvittiin säikähdyksellä.

Tehokas ratavalaistus saadaan aikaan kaasupurkauslampuilla, jotka eivät syty uudestaan ennen kuin ovat jäähtyneet, ja siihen meni parikymmentä minuuttia.

– Se oli kyllä vaarallista, kun hyvistä valoista kaikki meni yhtäkkiä pois. Siinä tuli sellainen sokeus, ja hevonenkin hölmistyi tosi paljon, johtopaikalta voittanutta Photo Stormia ajanut Kari Venäläinen kuvaili.

Saitko eilen kuvia myrskystä ja salamoista? Lähetä kuva meille joko numeroon 16316 tai osoitteeseen kuvat(at)mtv3.fi!

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.