Kolmoismurhaaja Lauri "Late" Johanssonin vaimon lasten oli vaikea hyväksyä äidin uutta miestä: "Lapset olivat aluksi peloissaan puolestani"

Kolmoismurhaaja Lauri"Late"Johansson puhkesi itkuun MTV:n haastattelussa:"Olen istunut 25 vuotta 9 neliön kopissa" 1:09
Katso videolta, mitä Late Johansson kertoi elämästään, kun hän liikuttui kyyneliin MTV Uutiset Liven lavalla Porissa..

Lauri "Late" Johansson tuli aikanaan julkisuudessa tunnetuksi pelättynä rikollispomona. Johansson on murhannut kolme ihmistä ja istunut yhteensä 25 vuotta elämästään vankilassa. Vankeusaikanaan hän tuli uskoon ja omien sanojensa mukaan selvisi hengissä uskon avulla. Vapauteen päästyään hän kohtasi uuden rakkauden.

Lauri Johansson pääsi koevapauteen vankilasta loppuvuodesta 2019. Pian tämän jälkeen hän tapasi Lempäälän Ideaparkissa tulevan vaimonsa Mian.

Mia oli kauppakeskuksen smoothiekahvilassa, kun Late tuli sattumalta samaan paikkaan.

– Tunnistin Laurin, koska olen vankilalähetti. Olin katsonut dokumentteja hänestä ja ollut kuuntelemassa kerran häntä eräässä tilaisuudessa, mutta emme olleet aiemmin jutelleet, Mia kertoo.

Kahvilassa Mia otti ensimmäiseksi kontaktia ja kysyi Latelta, onko hän "se Johansson".

– Yritin kaverina tutustua häneen. Aika nopeasti Late tunnusti rakkautensa minuun ja siinä kohtaa tajusin, että tunne olikin molemminpuolinen.

Salamarakkaus

Ensimmäisen kahvilatapaamisen jälkeen pari tapasi jo pian toistamiseen, tällä kertaa sovitusti. Treffejä alkoi olla yhä useammin.

– Siitä suhteemme lähti ja eteni todella nopeasti. Tuntui, että meidän vaan pitää olla yhdessä. Elämämme sopivat niin täydellisesti yhteen, Mia kertoo.

Viisikymppinen neljän lapsen äiti tiesi tarkalleen, kenen kanssa hän oli ryhtynyt suhteeseen. Hän tiesi miehensä pitkän rikollisen taustan. Johanssonin elämäkerrasta miehen taustoista paljastui kuitenkin hänellekin vielä uutta tietoa.

– Mietin ja itkin iltaisin kotona, että hyvänen aika, kaikki ihmiset minun ympärilläni hylkäävät minut, kun kuulevat kehen olen rakastunut. Mutta ajattelin, että jos he hylkäävät, minulla on kuitenkin Lauri.

Rakastuminen kävi salamannopeasti kummankin puolelta eikä tunteita voinut estää.

– Olen aina naureskellut naistenlehtien jutuille, joissa kerrotaan jonkun salamarakastuneen tai löytäneen sielunkumppaninsa. Yhtäkkiä minulle kävi täysin samalla tavalla. Olin täysin ihmeissäni, Mia kertoo.

Uusi panta vanhan tilalle

Johansson oli valvotussa koevapaudessa kesäkuuhun 2020 saakka. Jalkapanta irrotettiin Laten nilkasta 1. kesäkuuta 2020. Uusi panta tuli vielä samana päivänä vasempaan nimettömään, kun Late kosi Miaa.

– En osannut todellakaan odottaa kosintaa. Ajattelin, että kun toinen pääsee vihdoin vapaaksi, ei hän halua heti vangita itseään uudestaan, Mia kertoo.

– Minulla alkoi uusi elinkautinen neljä tuntia vapautumisesta. Tämä on nyt oikea elinkautinen, joka kestää kuolemaan asti, haastattelutilanteessa myös mukana ollut Late vakuuttaa.

Naimisiin Mia ja Late menivät 10.10.2020.

Pariskunta kehuu, että heidän elämänsä on hyvin tasaista eivätkä he saa edes riitoja aikaiseksi.

– Kaikissa aikaisemmissa liitoissani minulla on ollut kaikenlaista riitaa ja vääntöä. Meillä ei ole Mian kanssa mitään tällaista, vaikka olemme lähes koko ajan yhdessä, Late kertoo.

– Me olemme toistemme parhaat ystävät. Vaikka olemme yhdessä paljon, ei meille tule riitaa, Mia sanoo.

Välit katkesivat hetkeksi lapsiin

Pariskunta asuu Tampereella ja elää hyvin rauhallista elämää. Arkeen kuuluvat vaimon lapset ja lapsenlapset, kuntoilu ja liikkuminen.

– Lapseni olivat aluksi peloissaan puolestani. Eivät he ymmärtäneet ollenkaan suhdettamme. Hetken aikaa minulla oli jopa välit poikki kolmen lapseni kanssa, mutta saimme ne kuntoon, Mia kertoo.

Mian lapset ja lapsenlapset käyvät nykyään kylässä äitinsä ja Laten luona.

– Lauri on yleensä vitsiniekka ja sanoo viimeisen sanan vitsiin, mutta poikani pistää nykyään aina paremmaksi.

Välit Mian lapsiin ovat nyt kunnossa, mutta silti osa ystävistä ja läheisistä on hylännyt Mian uuden avioliiton takia. Asiaan vaikuttaa Johanssonin murhatausta, mutta myös se, että Mia on kotoisin uskonnollisista piireistä eikä kolmatta avioliittoa katsota hyvällä.

Myös Late on nyt kolmatta kertaa naimisissa.

– Tämä on ensimmäinen kerta, kun olen naimisissa rakkaudesta. Minulla on ollut muita syitä aiempiin avioliittoihini. Olen lähinnä ajatellut lapsiani, mutta nyt ajattelen itseäni, Mia sanoo.

Lue myös:

    SuomiAreena-videot

    Uusimmat