Kolmen vuoden nettihuijaus: Teinitytön suuri rakkaus olikin sairas roolipeli

Virtuaalinen lähipoliisiryhmä kertoo selvittäneensä tapausta, jossa alle 18-vuotias suomalaistyttö joutui törkeän nettihuijauksen uhriksi.

Tyttö luuli olleensa netin välityksellä suhteessa Lontoossa asuvan miehen kanssa kolmen vuoden ajan. Todellisuudessa kyseessä oli yhden naisen sairas roolipeli.

Poliisi kertoo tiedotteessaan tytön tarinan:

"Alle 18-vuotias suomalainen tyttö oli seurustellut pelkästään netin kautta suomalaisjuurisen Lontoossa asuvan miehen kanssa kolmen vuoden ajan. Kun tyttö ja mies olivat sopineet tapaamisen, ja tyttö oli parin päivän päästä lentämässä miehen luo, ilmestyi tytön kotiovelle yllättäen toisella paikkakunnalla asuva suomalainen parikymppinen nainen, joka kertoi olevansa miehen sisarpuoli.

Nainen kertoi miehen kuolleen edellisenä yönä. Lopulta selvisi, että kyseinen ”sisarpuoli” oli esiintynyt tuona Lontoossa asuvana miehenä ja muina asiaan liittyvinä hahmoina. Koko kolmen vuoden suhde oli tarua.

Alaikäinen tyttö oli ollut täysin rakastunut mieheen ja oli surrut suuresti miehen kuolemaa. Suruviestin tuonut sisarpuoli oli tuonut mukanaan jopa miehen korun ja valokuvia. Tyttö oli saanut suruviestin tuoneelta naiselta tiedon, että muistotilaisuus pidetään Suomessa. Nainen oli luvannut ilmoittaa tilaisuuden ajankohdasta tytölle, mutta mitään ei kuulunut muutamaan kuukauteen.

Seuraavana tyttöön otti yhteyttä netin kautta kuolleen miehen isoisä, joka kertoi, että ei halua tyttöä muistotilaisuuteen, vaan olisi parempi jäädä odottelemaan varsinaisia hautajaisia. Tyttö odotteli, mutta jonkin ajan kuluttua häneen otti yhteyttä kuolleen miehen hyvä ystävä Suomesta. Ystävä kertoi, että tytön rakastama mies ei ollutkaan kuollut, vaan hän oli koomassa. Mies oli kuulemma leikattu useaan otteeseen. Miehen olinpaikasta tyttö ei saanut tietoja. Ystävä kertoi, että ei olisi saanut kertoa näitä asioita tytölle, koska koomassa olevan miehen perhe oli tätä vastaan.

Tämän jälkeen kuvioihin ilmestyi koomassa olevan miehen ex-tyttöystävän sisko, joka kertoi, että voi viedä tytön tuon isoisän asunnolle, jos tyttö saapuu Lontooseen. Sisko oli myös lähettänyt tytölle hänen rakastamansa miehen aikaisemmin käsin kirjoittamia kirjeitä, jotka tyttö oikeasti saikin. Kuolluksi väitetty mies oli kuulemma antanut ne ex-tyttöystävälleen lähetettäväksi, mutta mustasukkaisuuksissaan hän ei ollut niitä lähettänyt.

Asiaan liittyi vielä muutama muukin henkilö, mutta kaikki nämä henkilöt olivat tytön ovella käyneen naisen netissä esittämiä hahmoja. Osa hahmoista oli olemassa olevia ihmisiä."

Poliisin mukaan nainen on tunnustanut esittäneensä kaikkia tytön kanssa netin kautta tekemisissä olleita hahmoja. Hän ei kuitenkaan ole osannut kertoa järjellistä motiivia teoilleen. Asiassa ei epäillä rikosta, sillä näyttöä esimerkiksi seksuaali- tai omaisuusrikoksesta ei ole eikä pelkkä identiteettivarkaus ole tällä hetkellä rikos.

Asian hoitaminen jatkuu sosiaali- ja terveysviranomaisten toimin.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja