Kolmella suomalaisella on havaittu uusien koronavirusmuunnosten tartunta – kahdella Britannian virusmuunnos ja yhdellä Etelä-Afrikan muunnos

HUSLABin ja Helsingin yliopiston virologian laboratoriot ovat yhteistyössä todenneet muuntuneen koronaviruksen aiheuttaman tartunnan kolmella Suomeen palanneella matkustajalla, STM tiedottaa.

Kahdella henkilöllä todettiin Britanniassa viime aikoina levinnyt uusi viruslinja ja yhdellä Etelä-Afrikasta löytynyt uusi viruslinja. Tartunnan saaneet henkilöt ovat hyväkuntoisia ja heidät on hoidettu eristyksessä. 

Tartunnan saaneet tulleet Suomeen 18.-19. joulukuuta

STM:n tiedotteen mukaan tartunnalle mahdollisesti altistuneet henkilöt on ohjattu näytteenottoon ja asetettu karanteeniin. Tartunnan saaneet henkilöt ovat Etelä-Suomessa useamman erityisvastuualueen alueella. 

Positiivisia koronavirusnäytteitä on tutkittu HUSLABin ja Helsingin yliopiston virologian laboratorioissa. Lisätutkimuksiin lähetettyjä näytteitä oli 76 ja niistä noin 50 näytteen sekvensointi on tähän mennessä valmistunut.

Tiedotteen mukaan henkilöitä, jotka matkustavat Suomeen Isosta-Britanniasta tai Etelä-Afrikasta, ohjataan rajanylityspaikoilla koronavirustestiin ja karanteeniin.

– THL, Vantaan tartuntatautiviranomaiset ja HUS ovat tehostaneet ulkomailta Suomeen saapuvien henkilöiden testausta. Tavoitteena on tunnistaa mahdolliset muuntuneet viruskannat ja estää niiden leviämistä ”, toteaa tutkimusprofessori Hannu Kiviranta.

Muuntuneen ja mahdollisesti aiempaa nopeammin leviävän koronaviruksen aiheuttamia tautitapauksia on todettu Iso-Britannian ja Etelä-Afrikan lisäksi useissa eri Euroopan maissa.

28.12. 15.08 uutista päivitetty.

Lue myös:

    Uusimmat