Viime vuonna sitä koki joka viides, nyt kolme prosenttia: Seksuaalinen häirintä väheni asianajotoimistoissa – "Jokainen häirintätapaus on silti liikaa"

Juristi vaatii toimia häirinnän kitkemiseksi:"Lainsäädäntö on puutteellinen" 16:27
Häirintä kuriin työpaikoilla

Kolme prosenttia asianajotoimistoissa työskentelevistä kertoo kokeneensa tämän vuoden aikana seksuaalista häirintää, käy ilmi Asianajajaliiton kyselystä.

Asianajajaliitto kartoitti alalla tapahtuvaa seksuaalista häirintää myös vuotta aiemmin. Tuolloin häirintää kertoi kohdanneensa viidennes vastanneista.

Kyselyjen tulokset eivät liiton mukaan ole kuitenkaan suoraan vertailukelpoisia, koska viime vuoden kysely oli ensimmäinen laatuaan ja vastauksissa saattoi heijastua kokemuksia monen vuoden ajalta.

Tuoreessa kyselyssä tarkoituksena oli selvittää erityisesti tämän vuoden tilannetta. Marraskuussa tehtyyn kyselyyn vastasi 800 asianajotoimistoissa työskentelevää.

– Olen iloinen, että tilanteessa on tapahtunut merkittävää parannusta, sanoo Asianajajaliiton varapuheenjohtaja Hanna Räihä-Mäntyharju tiedotteessa. Hän uskoo, että julkisella keskustelulla ja liiton toimenpiteillä on ollut vaikutusta, ja moni on herännyt pohtimaan käytöstään.

– Jokainen häirintätapaus on silti liikaa.

Räihä-Mäntyharju on toiminut Asianajajaliiton seksuaalisen häirinnän torjuntaan perustetun työryhmän vetäjänä.

Asianajajaliitto julkaisi kesäkuussa oppaan seksuaalisen häirinnän ehkäisemiseen. Neljännes vastaajista ilmoitti, että opasta on käsitelty omassa asianajotoimistossa.

Kaksi kolmannesta kyselyn vastaajista oli naisia ja kolmasosa miehiä. 65 prosenttia vastaajista oli asianajajia tai juristeja ja 35 prosenttia toimistojen muuta henkilökuntaa.

Lue myös:

    Uusimmat