Kolme kuukautta kadoksissa ollut Sisu-kissa löytyi pakkasesta – paniikki saatiin talttumaan sitkeällä paijauksella: "Pääsemme kaikki lepäämään"

Espoolaisessa Tuomiston perheessä huokaistiin eilisiltana helpotuksesta, kun lähes kolme kuukautta kadoksissa ollut Sisu-kissa löytyi. Tunnistettuaan isäntänsä kissa meni ensin paniikkiin, kunnes rauhoittui tämän kainalossa.

10-vuotias Sisu katosi Karoliina ja Tuukka Tuomiston kotoa 10. lokakuuta. Se oli livahtanut ulos tuulikaapin ovesta, jonka se oli onnistunut avaamaan.

Mitä kylmemmäksi sää ulkona kävi, sitä suuremmaksi Tuomistojen huoli lyhytturkkisesta Sisusta kasvoi.

Viimeinen havainto ennen eilistä oli itsenäisyyspäivältä Nöykkiöstä. 

– Sen jälkeen siitä ei kuulunut pihaustakaan neljään viikkoon, Karoliina Tuomisto kertoo.

"Möykky söi lautaselta ruokaa"

Tuomistot saivat Sisun lopulta kiinni eilisiltana erään omakotitalon pihalta Lystimäestä.

– Vyyhti lähti purkautumaan kaksi viikkoa sitten yhdestä puolihuolimattomasta ilmoituksesta. Eilisiltana menimme laittamaan kameraa erään talon pihaan, koska Sisusta oli tullut havaintoja sen läheltä. Talossa asuva pariskunta kertoi, että heidänkin pihassaan oli pyörinyt hyvin pieni raidallinen kissa, jota he olivat syöttäneet.

– Juuri ennen kuin ehdimme kameraa asentamaan, mies soitti, että kissa on nyt heidän pihallaan. Hiippailimme otsalamppujen kanssa pimeään pihaan, jossa möykky söi lautaselta ruokaa.  Menimme ihan hiljaa lähemmäksi ja lopulta Tuukka tunnisti laihan kissan Sisuksi.

Tuukka Tuomisto sai houkuteltua Sisun luokseen makaamalla lumihangessa. Kun kissa tunnisti isäntänsä äänen, se meni Karoliina Tuomiston mukaan shokkiin ja alkoi rääkyä paniikinomaisesti.

– Lopulta Tuukka sai vedettyä sen itseään vasten.

"Yhtäkkiä sillä naksahti ja huuto lakkasi"

Kotona Tuomistot istuivat Sisun kanssa melkein kaksi tuntia autossa ennen sisälle menemistä. Tuukka Tuomisto jatkoi kissan ”intensiivistä paijaamista” sen rauhoittamiseksi.

– Se jatkoi ensiksi huutamistaan ja oli ihan kyttyrässä. Yhtä äkkiä näimme sen silmistä, että sillä naksahti ja se tajusi, että hei, nämä ovat nämä tutut tyypit. Samalla huuto lakkasi.

Kotona Sisu nuuhki innokkaasti kaikkia paikkoja ja kotona olleita kissakavereitaan. Kaikki Tuomistojen kissat ovat tulleet heille alun perin huostaan otettuina.

– Se haisi vähän ummehtuneelta vanhalta rakennukselta. Epäilemme, että se on jossain sellaisessa ollut turvassa.

Selviytymiskamppailu villikissasta kotikissaksi on alkanut

Sisu oli karkureissun aikana laihtunut niin paljon, että siitä Karoliina Tuomiston mukaan melkein näki läpi. Muuten se oli tapahtuneeseen nähden hyvässä kunnossa.

– Päällimmäisenä ovat nyt läheisyyden tarve, uni ja ruoka. Se on nukkunut koko yön äänekkäästi kuorsaten Tuukan kainalossa.

– Eilen myöhään illalla kiinni saadun kissan paniikinomainen karjunta villiintyneestä ja selviytymiskamppailua käyvästä eläimestä takaisin kotikissaksi on alkanut.

"Kissanloukku myydään tarpeettomana"

Tuomistot haluavat nyt kiittää kaikkia etsinnässä auttaneita.

– On uskomatonta, että Sisu on takaisin kotona ja tämä koko syksyn jatkunut käsittämätön ralli sen löytämiseksi vihdoin loppuu. Pääsemme kaikki lepäämään, Tuomisto summaa. 

– On ollut niin ihanaa huomata yhteisöllisyys ja ihmisten vilpitön auttamisenhalu – kissat todellakin herättävät ihmisissä tunteita. Nyt haluamme kiittää kaikkia lämpimästi korvaamattomasta avusta. Suunnittelimme, että laitamme vielä tänään Toriin ilmoituksen, jossa myydään kissanloukku tarpeettomana. 

0:35
Tämä tarina kertoo kaksi vuotta sitten Venäjälle kadonneesta Alma-koirasta, joka palasi uskomattomien vaiheiden kautta jouluksi kotiin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja