Yhdysvalloista tuotu poikkeuksellisen näköinen kissa katosi Espoossa – suomalaisperheen pelastama ”minitiikeri” Sisu juoksee kuin gepardi

0:44
Sisu muistuttaa gebardia, mutta on silti kaukana oikeasta kissapedosta – toisin kuin tällä videolla esittäytyvä motoristin löytämä söpö kissanpentu, joka paljastuikin puumaksi.

Espoossa on kadoksissa erikoisen näköinen iso kissa, joka omistajiensa mukaan ”pinkaisee juoksuun kuin gepardi ja näkee ihmisistä läpi”.

Espoolaispariskunnan Karoliina ja Tuukka Tuomiston kotona on eletty pari viime viikkoa huolen keskellä. Tuomistojen kolmihenkisen kissakatraan yksi jäsenistä katosi lauantaina 10.10., eikä sitä ole sen koommin kotona näkynyt. 

Perheen kaikki kolme kissaa on pelastettu huostaanotoilla.

– Olemme mieheni kanssa etsineet Sisua päivin ja öin – tuloksetta. Joitakin vihjeitä olemme saaneet, mutta vielä mikään niistä ei ole johdattanut rakkaan karvatassumme luo, Karoliina Tuomisto kertoo.

Tuomistot kertovat koittaneensa piristää toisiaan huumorilla.

 – Ehkä Sisu totesi, että olemme viihtyneet alkusyksyn liikaa sohvalla. Nyt kävelykilometrejä on kertynyt miehelleni ja minulle molemmille reilut kymmenen joka ikinen päivä katoamisen jälkeen.

Sisu tuli Espooseen Yhdysvalloista

Sisu oli muuttanut alkuperäisen emäntänsä mukana Yhdysvalloista Suomeen. Tuomistojen kodista tuli Sisulle uusi koti viitisen vuotta sitten.

– Poikkeuksellisen sielukkaan näköinen kissamme on kymmenvuotias, melko iso, se pinkaisee juoksuun kotikissoille epätyypillisesti kuin gepardi ja sen katse näkee ihmisistä läpi. Jotkut ovat sanoneetkin, että kissamme on kuin minitiikeri.

Tuomistot kertovat, että Sisu on heille erittäin tärkeä perheenjäsen. Karkuteille se pääsi nyt ensimmäisen kerran.

– Varsinkin mieheni kanssa kissalla on ihan erityinen side – se vaatii tomeralla luonteellaan muun muassa päivittäiset pötköttelyt kainalossa. Meidän lisäksi Sisua kotiin odottavat kissaveljet Nasu ja Mörri.

– Huolemme on kasvanut entisestään öiden kylmetessä, sillä kissa on lyhytturkkinen, joka rakastaa lämpöä ja aurinkoa, Karoliina Tuomisto viestittää.

Sisu katosi reilut kaksi viikkoa sitten Friisilästä. Viimeksi sen näköinen kissa on juoksennellut Nöykkiön Eestinlaaksossa.

Mahdolliset havainnnot Sisusta voi ilmoittaa esimerkiksi Viikin löytöeläintaloon.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja