Kolme asiaa, jotka sinun tulisi tehdä heti herättyäsi

Ennen kuin nouset sängystä ylös, sinun kannattaa herätellä ensin kroppasi, jotta mielikin toimisi päivän aikana paremmin.

Mitä sinä teet heti ensimmäiseksi aamulla herättyäsi? Jos edessä on työpäivä, monet torkuttavat herätyskelloa pariinkin otteeseen ennen ylösnousemista, ja sitten nousevat sängystä paniikissa ja kiirehtien, mieltä kiusaten kaikki, mitä tänään pitää tehdä. Aamupalatkin jäävät välistä, sukkahousut saattavat sujahtaa väärinpäin jalkoihin ja ripsivärit koristavat poskea, eivät silmiä. Vai oletko joskus löytänyt itsesi seisomassa suihkussa, etkä edes muista miten sinne päädyit. Kuulostaako tutulta?

Olisi hyvin suotavaa jättää stressintäyteiset ja kiireen saastuttamat aamut taakse ja aloittaa aamu oikealla jalalla. On olemassa kolme erittäin helppoa keinoa, jotka auttavat rentoutumaan aamulla ja helpottavat tulevan päivään valmistautumista sekä vähentävät henkistä stressiä.

Psykoanalyytikko Jack Wiernerin mukaan tärkeintä aamulla on herättää hellästi tietoisuus omasta kropasta. Nukkuessa ihminen ei ole yhtä tietoinen kehostansa, jotenka on tärkeää heti aamusta herättää tämä unikeko – oma kroppa.

Ennen kuin nouset sängystä…

1.Venytä hellästi jalkojasi 15–30 sekuntia

Venyttely herättää uinuneet lihakset sekä tietoisuuden jaloista, jotka tulevat kannattelemaan sinua koko päivän. Liikuttele varpaita ja sormiasi. Avaa ja sulje hellästi kätesi nyrkkiin 15–30 sekunniksi. Tämä "aamujumppa" aktivoi koko kehon, ettet vain nouse haparoivin askelin ylös.

Kun nouset sängystä..

2. Laske jalat lattialle

Laske jalkasi tietoisesti lattialle. Nouse ylös ja seiso paikallasi hetken. Tunne kehosi koko paino molemmilla jaloillasi, tietoisena lattiasta jalkojesi alla. Keskity tuntemukseen olevasi "tukevasti jalat maassa".

Ja lopuksi ...

3. Venyttele takareisiä

Nosta jalkasi vaikka sängyn- taikka yöpöydän reunaa vasten ja venytä jalkojasi hellästi. Voit myös siirtää toista jalkaasi eteenpäin nojaten siihen painollasi tai sitten seisoa yhdellä jalalla pitämällä nilkastasi kiinni. Herätät samalla etureitesi ja yläkroppasi.


AVA

Lähde: Youbeauty.com

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja