Mainos

Kolmas GSM 900 -verkon toimilupa hakuun

Liikenneministeriö laittaa kolmannen GSM 900 -matkaviestinverkon toimiluvan haettavaksi. Uuden toimiluvan odotetaan tuovan lisää kilpailua matkapuhelumarkkinoille. Nykyiset GSM 900 -verkot ovat Radiolinjalla ja Soneralla.

Kännykkämaston pystytystä

Viestintäneuvos Antti Kohtala ministeriöstä kertoi, että huomenna hakuun tulevaa verkkoa on aiemmin "tarjottu" ruotsalaiselle Telialle ja kolmannen sukupolven matkaviestinluvan saaneelle maakuntayhtiöiden Kolmegeelle.
-Nyt halutaan katsoa, löytyykö niistä tai muualta todellista kiinnostusta kolmanteen GSM-verkkoon vai jaetaanko taajuudet nykyisille GSM-operaattoreille, hän sanoi.

Telia neuvotteli pitkään mahdollisuudesta vuokrata Soneran ja Radiolinjan GSM 900 -verkkoa. Alustava sopu syntyi Radiolinjan kanssa jokin aika sitten. Lupien myöntäminen on kiinteästi kytköksissä taajuuksiin. Ministeriön tiedotteen mukaan Telehallintokeskus katsoo, että pääkaupunkiseudun ulkopuolella voidaan nopeasti osoittaa taajuuksia uuden GSM 900 -verkon käyttöön. Taajuuksia saadaan, kun vanhan NMT 900 -verkon käyttö vähenee. Loputkin NMT 900 -verkolle varatut taajuudet vapautuvat vuoden 2001 alussa, kun Sonera lopettaa sen käytön.

Pääkaupunkiseudulla on toistaiseksi vapaana vain GSM 1800 -verkkoa. Sitä apuna käyttäen uusikin tulokas saisi Kohtalan mukaan halutessaan valtakunnallisen verkon. Kohtala lisäsi, että teknisen kehityksen myötä GSM-verkoilla voidaan tukea tulevien kolmannen sukupolven verkkojen palvelua alueilla, joissa sitä ei ole. Lupaa hakevien teleyritysten on ilmoitettava kiinnostuksestaan liikenneministeriöön viimeistään 3. marraskuuta. Varsinainen toimilupa jätetään ministeriöön myöhemmin ilmoitettava aikana.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.