Kolmannes sähköpotkulautoja käyttävistä nuorista kertoo ajaneensa skuutilla alkoholia juotuaan

Lähes puolet nuorista kertoi ajaneensa sääntöjen vastaisesti esimerkiksi siten, että saman skuutin kyydissä on monta ihmistä.

Sähköpotkulaudoilla eli skuuteilla ajaneista 18–34-vuotiaista lähes kolmannes (29 prosenttia) kertoo ajaneensa laitteilla alkoholin vaikutuksen alaisina, käy ilmi Pohjola Vakuutuksen toukokuun kyselystä. Lähes puolet kertoi ajaneensa sääntöjen vastaisesti.

– Sähköskuutilla ajaneista nuorista peräti 44 prosenttia on ajanut kahden tai useamman henkilön kanssa samalla skuutilla, ajanut päihtyneenä tai temppuillut skuutilla. Nämä kaikki lisäävät merkittävästi riskejä vakaviin vahinkoihin, sanoo tiedotteessa Pohjola Vakuutuksen ajoneuvovakuuttamisesta vastaava johtaja Kristian Hiljander.

Vuokrattaville sähköpotkulaudoille liikennevakuutus – tällaisia vaikutuksia siitä on käyttäjille 9:42
Katso myös: Vuokrattaville sähköpotkulaudoille liikennevakuutus – tällaisia vaikutuksia siitä on käyttäjille.

Pohjola Vakuutuksen tietojen mukaan viime vuosina eniten sähköpotkulautaonnettomuuksia on tapahtunut alkukesän lämpiminä viikonloppuina, juhannuksena ja koulujen päättäjäisviikonloppuna.

Pohjola Vakuutuksen tiedotteessa kerrotaan, että viime vuonna Helsingissä Husin päivystyksessä hoidettiin noin 300:aa potilasta, jotka olivat loukkaantuneet sähköpotkulautailussa. Puolella potilaista oli vammoja pään ja kasvojen alueelle. Reilulle kolmannekselle loukkaantuneista oli aiheutunut yläraajojen vammoja, kuten ranteen murtumia.

Kyselytutkimus toteutettiin 13.–19. toukokuuta Norstatin kuluttajapaneelissa. Tutkimukseen osallistui hieman yli tuhat suomalaista, jotka ovat iältään 18–79-vuotiaita. Vastaajista sähköpotkulaudalla ajaneita 18–34-vuotiaita oli 154.

Lue myös:

    Uusimmat