Kolmannes naisista kuolisi aiemmin kauneuden vuoksi

Tuoreen brittitutkimuksen mukaan kolmannes brittinaisista olisi valmis lyhentämään elinvuosiaan, jos saisivat siitä palkkioksi täydellisen vartalon.

Olisitko valmis antamaan muutaman elinvuotesi pois, mikäli se poistaisi ylimääräiset makkarat vyötäröltäsi ja antaisi sinulle upeat, pitkät sääret?

Bristolin yliopiston tekemän tutkimuksen mukaan kolmannes brittinaisista vastaa tähän kysymykseen myöntävästi. 30 prosenttia naisista suostuisi lyhentämään elämäänsä ainakin yhdellä vuodella, jos saisi sillä haluamansa vartalon.

– Tutkimukseen vastasivat yliopisto-opiskelijat kautta maan ja tulokset osoittavat, että kehonkuva on ongelma kaiken ikäisille naisille, ei vain teinitytöille, tohtori Phillippa Diedrichs Bristolin yliopistosta toteaa.

Haastatelluista 16 prosenttia antaisi täydellisestä vartalosta vuoden elinaikaansa, kymmenen prosenttia 2–5 vuotta ja prosentti vastaajista suostuisi luopumaan jopa 21 elinvuodestaan, jotta saisi unelmakroppansa.

Moni suostuisi myös antamaan 5 000 puntaa tai unohtamaan ylennyksen, jotta saisi ihailemansa vartalon. Seitsemän prosenttia vastanneista olisi valmis uhraamaan terveytensä asian vuoksi.

Lähes puolta haastatelluista oli kiusattu tai haukuttu heidän vartalonsa vuoksi, ja 93 prosenttia naisista kertoi ajatelleensa ulkonäköään negatiivisesti viimeisimmän kolmen viikon aikana.

Kuvat: Shutterstock

Hannele Järvelä/ MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja