Kokoomusedustajien välille syttyi kipakka väittely puolueen kipuilusta EU:n elvytyspaketin kanssa: "Tässä on kyseessä persujen pelko"

2:54
Kuinka suuri rakoilu kokoomuksen riveissä piilee? Sarvamaa suorasanaisena: "Kyse on persujen pelosta" – näin Korhola vastasi väitteeseen

Asian ytimessä, Jaakko Loikkanen -ohjelmassa nähtiin tiistai-iltana kipakka väittely, jossa ruodittiin niin EU:n elvytyspakettia kuin kokoomuksen rivien rakoiluakin.

Kokoomuksen europarlamentaarikko Petri Sarvamaan mukaan elvytyspaketti on poliittisesti liian iso Suomen tai kenenkään kaadettavaksi.  

– Poliittiset seuraukset Suomelle, jos Suomi sen kaataisi, olisivat mittavat.

Sarvamaan mukaan kokonaisuuteen on sidottu EU:n seitsemän vuoden budjetti, oikeusvaltioperiaate sekä lukemattomat budjettiin sidotut, Suomelle merkittävät asiat.

Entinen kokoomuksen europarlamentaarikko Eija-Riitta Korhola puolestaan epäilee, että samat sanat kuultaisiin myös tulevien pakettien kohdalla.

– Siitä pääsemme tämän ongelman ytimeen. Lähtisimme sellaiselle tielle, jolta emme voi peruuttaa. Se on joka kerta liian iso ja sellainen, mistä ei voi perääntyä.

Korhola ilmoitti tiistaina luopuvansa kokoomuksen kuntavaaliehdokkuudesta, koska puolue linjasi äänestävänsä tyhjää eduskunnan äänestyksessä elvytyspaketin kaatamisesta.

Korholan mukaan hän on kannattanut elvytystä ja nähnyt sen tärkeänä. Mutta hänen mielestään elvytyspaketti kuitenkin rikkoo EU:n perussopimusta ja sopimusta siitä, ettei budjettia koskaan rakenneta velalle.

4:00
Rikkooko EU:n elpymyspaketti perussopimusta, ja astutaanko tässä uudenlaisen unionin tielle? Kokoomusedustajilla kipakka väittely aiheesta

Kokoomuksen rivit rakoilevat

Riita elpymispaketista on aiheuttanut kipuilua kokoomuksen sisälle.

– Olen nyt suorasanainen ja sanon, että tässä on nyt kyseessä persujen pelko, valitettavasti, Sarvamaa sanoo.

Sarvamaan mukaan elvytyspaketista liikkuu nyt paljon mielipiteitä, joissa vastustetaan "meidän rahojemme jakoa".

Hänen mukaansa perussuomalaiset ovat levittäneet disinformaatiota elvytyspaketista ja EU:n tavoitteista.

Katso Sarvamaan ja Korholan väittely Asian ytimessä, Jaakko Loikkanen -ohjelmassa kokonaisuudessaan mtv-palvelusta

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja