Kokoomusedustajien rikosepäilyt eivät huoleta Kataista

Kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen ei ole puolueensa puolesta huolissaan siitä, että jo neljää kokoomuksen kansanedustajaa epäillään lahjuksiin liittyvistä rikoksista. Kataisen mukaan kansalaisilta saatu palaute ei anna aihetta huoleen.

Epäiltyinä ovat tällä hetkellä Sampsa Kataja, Marja Tiura, Ilkka Kanerva ja viimeisimpänä tapauksena kahvitarjoilusta lahjusepäilyn saanut Petri Salo.

- Katsotaan nyt, ketkä vapautuvat epäilyistä. Taitaapa olla niin, ettei syytteitä rapsahda heistä kovinkaan monelle, Katainen totesi kokoomusryhmän kesäkokouksessa Porissa.

- Ei ainakaan kansalaisten palaute anna aihetta huoleen. Sitä paitsi voihan olla, että jokainen vapautetaan syytteistä. Toivon mukaan kaikki uutiset ovat yhtä suuria sitten, kun ihmiset vapautuvat kuin siinä vaiheessa kun heitä epäillään.

Sen sijaan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Pekka Ravi myöntää, että neljä epäiltyä on liikaa.

- Kyllähän se on tietysti liian monta. Tietenkään se ei ole hyvä asia, että näin on. Haluan korostaa sitä, että kaikki ovat syyttömiä niin kauan kunnes toisin todistetaan, Ravi toteaa.

Katainen yhtyi kesäkokouksessa myös keskustan puheenjohtajan, pääministeri Mari Kiviniemen toivomukseen, että vaalitaistelut aloitetaan vastan ensi vuoden puolella.

Katso Timo Haapalan juttu Kuopiosta

Lue myös:

    Uusimmat