Kokoomuksen entinen puheenjohtaja muistelee vasemmistopomo Claes Anderssonia suurella lämmöllä: "Hän oli hyvin vahvasti aina vähäosaisten ja sairaiden puolella – monin tavoin erittäin hieno mies"

Kirjailija ja politiikko Claes Andersson on kuollut 2:02

Pitkäaikainen kansanedustaja, ministeri ja entinen kokoomuksen puheenjohtaja Pertti Salolainen muistaa tänään menehtyneen Claes Anderssonin (vas.) monilahjakkuutena ja reiluna työtoverina.

Vasemmistoliiton entinen puheenjohtaja, kirjailija ja kulttuurivaikuttaja Claes Andersson menehtyi tänään pitkäaikaisen sairauden aiheuttamiin komplikaatioihin 82-vuotiaana Helsingissä.

Kokoomuksen entinen puheenjohtaja Pertti Salolainen toimi Anderssonin kanssa samanaikaisesti eduskunnassa vuosina 1987–1996 ja 2007–2008.

– Hän oli todella monilahjakkuus, intellektuelli. Minä aina ihailin hänen monia taitojaan, Salolainen kommentoi.

"Hän oli hyvin johdonmukainen oman linjansa edustaja"

Claes Andersson ehti taitelijana julkaista niin runoja, romaaneja kuin musiikkiakin.

– Hän oli hyvä kirjailija ja runoilija. [Eduskunnan viereisessä ravintolassa] Storyvillessa hän esiintyi jazz-pianistina, ja tietenkin monella muullakin paikkakunnalla, Salolainen muistelee.

Kilpailevien puolueiden edustajat kohtasivat useasti esimerkiksi eduskunnan saunalla, kun Andersson oli käynyt urheilemassa kuntosalilla.

Salolainen muistaa juttuhetket mukavina ja helppoina.

– Kansanedustajana hän oli hyvin johdonmukainen oman linjansa edustaja. Hän oli hyvin vahvasti aina vähäosaisten ja sairaiden puolella. Monin tavoin erittäin hieno mies.

Anderssonin monialaisuus toi Salolaisen mukaan myös syvyyttä hänen toimintaansa kansanedustajana.

– Kansanedustaja ei voi olla yksisilmäinen kyklooppi, vaan hänen täytyy nähdä yhteiskunta laajalti. Minusta juuri Claes Andersson, "Clasu", oli sellainen, Salolainen kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat