Kokoomukselta jäähyväisiksi kuitti SDP:lle? "Rahaa ei ole"

Kuittailua fläppitaululla? – SDP saa eduskunnassa kokoomuksen huoneen 0:16
Katso video kyseisestä fläppitaulusta

Eduskuntavaalituloksen myötä kokoomuksen entinen ryhmähuone siirtyi SDP:n eduskuntaryhmän käyttöön. Nurkassa odotti yllätys.

Huoneen nurkassa olleeseen fläppitauluun oli jätetty viesti: ”Rahaa ei ole”. Viestin kirjoittajasta ei ole tietoa.

SDP:n viime vaalien jälkeen 2019 vetämissä hallitusneuvotteluissa on väitetty olleen esillä fläppitaulu, jossa luki, että ”Rahaa on”.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) on kiistänyt, että fläppitaulu olisi ollut esillä ainakaan SDP:n tai puheenjohtajien neuvotteluhuoneessa.

– Sekin on kyllä mediassa kumottu, että jossakin pääneuvottelupöydässä olisi tällainen taulu ollut. Ymmärtääkseni edellisellä pääministeri Rinteellä ei ollut mitään tekemistä tämän kanssa, Marin totesi menneen vaalikauden toiseksi viimeisellä eduskunnan kyselytunnilla.

– Ilmeisesti se on jossakin huoneessa ollut, mutta sillä ei ollut mitään tekemistä neuvotteluiden kanssa. Kovin olette ihastuneet tähän fläppitauluun, ehkäpä sen teille löydämme niin voimme lähettää sen kokoomuksen ryhmähuoneeseen.

Fläppitaulusta kertoi ensin ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) IS:n ja konfliktinratkaisujärjestö CMI:n vaalitentissä.

Haavisto sanoi nähneensä hallituksen taipaleen alkumetreillä Säätytalon neuvotteluissa Antti Rinteen fläppitaulun, jossa luki "Rahaa on". Rinne toimi pääministerinä puoli vuotta ennen Sanna Marinia.

Lue myös:

    Uusimmat