Kokiko Leijonat oikeusmurhan? Jukka Jaloselta suoraa tekstiä: ”Maassa maan tavalla”

7:03
Videolla juttua Leijonien sunnuntain Venäjä-pelistä.

Leijonien osalta Venäjän EHT-turnaus päättyi tappioon, kun isäntämaa Venäjä oli vahvempi Pietarissa pelatussa ulkoilmaottelussa lukemin 2-0. Suomen joukkueen päävalmentaja Jukka Jalonen toi jo ottelun aikana ilmi ihmetyksensä, joka kohdistui erityisesti yhteen tuomaripäätökseen.

Ottelun ratkaisu syntyi jo toisella minuutilla, kun Leijonille tuomittiin jäähy väärästä vaihdosta.

Seuranneella ylivoimalla Venäjä iski 1-0-voittomaalin. Asialla oli Anton Slepyshev, joka ohjasi Vadim Shipatshovin laukauksen sisään.

Leijonien päävalmentaja Jalonen ja apuvalmentaja Mikko Manner viestittivät selväeleisesti tyytymättömyyttään tuomaristoa kohtaan.

– Meidän mielestä se ei ollut väärä vaihto. Noin kävi myös viime vuonna, Jalonen mietti MTV Urheilulle, jatkaen:

– Myös silloin peli alkoi väärällä vaihdolla, joka tuntui, että se oli vain väkisin haettu jostain. Eihän se hyvältä tuntunut.

– Maassa maan tavalla, Jalonen murahti tuomaritoiminnasta.

Slepyshev nousi Venäjän isoksi sankariksi, sillä hän vastasi myös isäntien toisesta maalista.

Tehottomuus oli lopulta ainut tekijä, joka harmitti Jalosta.

– Meillä oli hyvä tekemisen meininki alusta asti. Toki, kun jäädään nollille, niin se tarkoittaa sitä, että häviämme pelin. Emme saaneet viimeistelyyn terävyyttä. Muuten olen erittäin tyytyväinen siihen, että miten pelasimme Venäjää vastaan. Pidimme vieraskentällä Venäjän alle kymmenessä maalipaikassa. Se on erittäin harvinaista.

– Venäjä oli saanut olla viikon ajan yhdessä. Me menimme sinne tänne. Siihen nähden tuo oli todella kova suoritus joukkueella – niin henkisesti kuin fyysisesti. Pelaajat jaksoivat puristaa itsestään parhaan irti. Täytyy nostaa hattua pojille, Jalonen kiitteli.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja