Mainos

Koivu-allergikot odottavat: Milloin tablettihoito saatavilla?

Kevät on allergikoille hankalaa aikaa. Tällä hetkellä varsinkin koivu-allergikot ovat kovilla. Allergia- ja astmaliiton allergianeuvoja Anne Vuorenmaan mukaan maan eteläosassa koivun siitepölyä on ilmassa jo kohtalaisia määriä. Siitepöly etenee ajan myötä pohjoisemmaksi, tällä hetkellä runsaimmin siitepölyä on Keski-Suomessa. Koivun laannuttua allergikkoja kiusaa heinä.

– Suurin osa suomalaista on koivulle allergisia. Meille on tullut soittoja neuvontaan, mutta onneksi on olemassa hyviä lääkkeitä ja hoitomuotoja.

Hoitomuodoista siedätyshoito on jälleen nostanut suosiotaan. Vuorenmaa muistuttaa pistosmallisen siedätyshoidon täyttävän tänä vuonna 100 vuotta, mutta uutena on tullut tablettimainen siedätyshoito. Sitä on saatavilla vasta heinäallergian hoitoon.

– Kovasti odottelemme, että tabletteja tulisi myös koivu-allergian hoitoon. Tabletit helpottavat arkea, sillä hoidon voi silloin toteuttaa kotona.

Lopuksi Vuorenmaa muistuttaa allergiaoireita pohtivia flunssan ja allergisen nuhan eroista: tavallinen nuha on sitkeämpää, kun allerginen nuha on vetistävää – "koko ajan saa olla nenäliina kädessä".

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.