Koiravaljakko putosi jäihin Kemijärvellä, sivullinen pelasti – "Vastaavaa tapausta en muista"

Kemijärvellä koiravaljakolla liikkeellä ollut nainen putosi jäihin keskiviikkona, kertoo Lapin pelastuslaitos.

Pelastuslaitos sai avunantotehtävän noin puolineljän aikaan iltapäivällä, kun sivullinen oli soittanut havainnostaan, että koiravaljakko oli pudonnut jäihin Kemijärvellä Kuumalammen ja Pöyliöjärven ylittävän sillan alla.

Sillan alla oli ollut vain muutama sentti jäätä, joten koko valjakko rekineen, kuljettajineen sekä useampine koirineen oli pudonnut jään läpi, pelastuslaitos kertoo. 

– Vastaavaa tapausta en muista aikaisemmin sattuneen, Kemijärven asemamestari Tomi Ollila kertoo. 

Nainen oli onnistunut pelastautumaan hätäpuhelun soittaneen sivullisen avustamana sekä siitä onnenkantamoisesta, että vettä sillan alla oli noin metrin. 

Kaksikko oli yhdessä pelastanut koirat vedestä siinä vaiheessa, kun pelastuslaitos pääsi paikalle kahden yksikön voimin noin neljältä iltapäivällä. 

Pelastuslaitokselle jäi tehtäväksi nostaa sulaan vajonnut täyteen lastattu valjakkoreki sekä tarjota naiselle sekä koirille lämmittelypaikka Kemijärven pelastusasemalta. 

Lisäksi Kemijärven vapaapalokunta oli auttanut naista varusteiden kuivattamisessa. 

Kemijärvellä oli päivällä noin 15–20-astetta pakkasta, pelastuslaitos arvioi. 

Valjakkoa kuljettanut nainen on ranskalainen ja kertomansa mukaan harrastaa valjakkoretkeilyä. Tällä kertaa hän oli matkalla Hossasta Norjan Nordkappiin, ja reissussa hän oli ollut jo 16:nnetta päivää 10 viikon reissusta. 

Lue myös:

    Uusimmat