Mainos

"Koirat ovat Espanjassa esineitä, ei lemmikkejä"

Epävirallisten arvioiden mukaan Espanjassa hylätään vuosittain jopa 500 000 koiraa. Aurinkorannikon alueella on kymmeniä koiratarhoja ja niillä on jatkuvasti tuhansia koiria.

- Espanjassa on aivan erilainen koirakulttuuri kuin meillä. Siellä annetaan koiria joululahjoiksi, syntymäpäivälahjoiksi, tupaantuliaislahjoiksi. Sitten niihin kyllästytään. Koirat ovat siellä enemmän esineitä kuin lemmikkejä, kuvailee Kodittomat Espanjan Koirat -yhdistyksen hallituksen jäsen Maria Keravuo.

Juuri nyt on meneillään metsästyskoirien hylkäyssesonki. Kun metsästyskausi päättyi tammikuun lopussa, koirista halutaan eroon.

- Metsästyskoirat ovat metsästäjille kertakäyttöesineitä. Niitä tapetaan julmasti ja narttuja käytetään pentukoneina, kertoo Keravuo.

Säälistä ei kannata adoptoida

Kodittomat Espanjan Koirat ry on auttanut hylättyjä koiria vuodesta 2006 alkaen sekä paikan päällä että etsimällä koirille koteja Suomesta.

- Meidän kauttamme adoptoidaan noin 150 koiraa vuodessa. Tähän mennessä Suomeen on adoptoitu meidän avustuksellamme noin 2000 koiraa, laskee Keravuo.

Keravuo muistuttaa, että pelkästä säälistä ei kannata adoptoida koiraa Espanjasta.

- Adoptoijan pitää olla hyvin valveutunut. Etsimme koirille pysyviä koteja. Adoptiot kannattaa hoitaa aina sellaisen luotettavan järjestön kanssa, joka noudattaa kaikkia määräyksiä ja rekisteröi koirat TRACES-järjestelmään. Yksityisissä adoptoinneissa on aina riskinsä.

Kodittomia koiria voi auttaa muutenkin kuin adoptoimalla.

- Helpoimmat tavat auttaa ovat tiedon levittäminen, lahjoitusten antaminen ja kotihoitajaksi tarjoutuminen. Tarvitsemme koko ajan sitoutuneita vapaaehtoisia, sanoo Maria Keravuo.

Täältä löydät lisää tietoa Espanjan hylätyistä koirista.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.