Mainos

Voimakas maanjäristys vaati useita uhreja Intiassa ja Bangladeshissa

0:41

Useita ihmisiä on kuollut ja kymmeniä loukkaantunut Intiaa ja Bangladeshia vavisuttaneessa voimakkaassa maanjäristyksessä.

Kuolonuhreja on ainakin kahdeksan. Loukkaantuneista monet saivat vammoja maanjäristyksen aiheuttamassa paniikissa, kun ihmiset pakenivat rakennuksista kaduille.

Järistys tapahtui Intian puolella Manipurin koillisessa osavaltiossa aamuneljän jälkeen paikallista aikaa. Sen voimakkuudeksi mitattiin 6,7. Järistyksen keskus sijaitsi noin 30 kilometriä osavaltion pääkaupungista Imphalista luoteeseen.

– Melkein kaikki olivat nukkumassa, kun järistys iski ja heitti meidät sängyistämme. Ihmiset itkivät ja rukoilivat kaduilla. Sadat ihmiset eivät tunteihin uskaltaneet palata sisätiloihin, koska he pelkäsivät jälkijäristyksiä, kertoi Imphalissa asuva Deepak Shijagurumayum.

Imphalissa yli 50 ihmistä vietiin sairaalaan ja Bangladeshin pääkaupungissa Dhakassa nelisenkymmentä. Maa järisi myös Burman luoteisosissa lähellä Intian rajaa. Alue on hyvin harvaanasuttua, eikä sieltä ole saatu tietoa mahdollisista tuhoista.

Järistys oli niin voimakas, että se tuntui myös 600 kilometrin päässä Kalkutan miljoonakaupungissa.

– Monet pakenivat kodeistaan paniikissa, kalkuttalainen Rabin Dev kertoi. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.