Kohusiirron tehnyt Jesperi Kotkaniemi paljasti, mihin käyttää 20 dollarin bonuksensa – seurapomo puolusti Carolinan toimintaa: "Se ei ollut mikään kosto"

Jesperi Kotkaniemi ja Carolina Hurricanesin GM Don Waddell olivat Carolinan median tentattavana sunnuntantaina. Seura hankki hyökkääjän 6,1 miljoonan dollarin sopimustarjouksellaan, johon Montreal Canadiens ei vastannut.

Rajoitettuna vapaana agenttina kesään lähtenyt Kotkaniemi suostui tietenkin Carolina Hurricanesin avokätiseen tarjoukseen, kun seuralla on rahan vuoksi tarjota myös suotuisa ympäristö.

– Tiesin, että Carolinalla on mahtava joukkue kasassa ja pari suomalaistakin jo entuudestaan. Se on iso mestariehdokas ensi kaudella, joten se on aina kunnia olla osa sellaista joukkuetta, Kotkaniemi summasi Hurricanesin julkaisemalla videopuhelulla.

– On vaikea sanoa, luottiko Montreal tarpeeksi minuun. Pelasin omassa roolissani viimeisen kolmen kauden ajan, mutta voi sanoa, että tunsin Carolinan luottamuksen minuun heti ensimmäisestä yhteydenpidosta lähtien. Se tuntuu hyvältä, kun joku luottaa, Kotkaniemi jatkoi.

21-vuotiaalta Kotkaniemeltä kysyttiin myös sitä, toimiko Montreal Canadiens seurana parhaalla mahdollisella tavalla hänen kehityksensä kannalta.

Kotkaniemi oli Montrealin ensimmäisen kierroksen kolmosvaraus vuonna 2018.

– Olisi se voinut mennä sen suhteen paremminkin, mutta pelasimme kuitenkin Stanley Cupin finaaleissa viime kaudella, joten en voi oikein syyttää ketään, Kotkaniemi pyöritteli.

Lahja äidille

Carolinan sopimustarjous Kotkaniemelle nähtiin ympäri NHL:n kostotoimenpiteenä kahden vuoden takaisesta kesästä, jolloin Montreal yritti kaapata Carolinan arvokkaimman pelaajan Sebastian Ahon riveihinsä röyhkeällä sopimustarjouksella.

Nyt Carolina maksoi Montrealille potut pottuina, vaikka joutui toki luopumaan läpi menneen tarjouksensa vuoksi ykkös- ja kolmoskierroksen varausvuoroistaan.

Koko kuvion täydensivät Carolinan tekemät julkitulot, jotka tulvivat viittauksia edellisestä kesästä. Yksi näistä viittauksista oli Kotkaniemen allekirjoitusbonus, joka oli Ahon pelinumeroa mukaillen 20 dollaria.

Kotkaniemeltä kysyttiin, mitä aikoo tehdä bonuksellaan.

– Kerroin jo äidille, että annan hänelle joululahjoja sillä. Siinäpä se, Kotkaniemi kertoi.

"He vain pitivät hieman hauskaa sillä asialla"

Carolina Hurricanesin GM:n Don Waddellin mukaan Kotkaniemelle tehty tarjous ei ammentanut perimmäistä motivaatiotaan kostosta.

– Se ei ollut mikään kosto. Olimme puhuneet paljon tästä pelaajasta. Nuoren pelaajan hankinta nykyisen työehtosopimuksen alaisuudessa ei ole helppoa. Yritimme katsoa ympäri liigan vaihtoehtoja ja tämä oli se liike, joka kävi meidän kannaltamme parhaiten järkeen. Meillä on muutamia suomalaispelaajia jo valmiiksi ja pidimme häntä sopivana pelaajana joukkueeseemme, Waddell selvitti.

– Tapa, miten tarjous tuotiin esille, johtui puhtaasti markkinoinnista. Yritämme kasvattaa seuramme kokoa ja yritämme pitää kannattajamme sitoutuneena. Sosiaalisen median tiimimme saa NHL:ltä paljon kiitoksia. He vain pitivät hieman hauskaa sillä asialla.

Montreal ei vastannut tarjoukseen, joka oli monien arvioiden mielestä kovempi kuin Kotkaniemen niin sanottu markkinahinta.

– Halusimme tehdä sellaisen tarjouksen, jolla voimme saada pelaajan. En tietenkään tiennyt, mitä he ajattelevat. Jokaisella seuralla on tietenkin omat huolensa palkkakaton suhteen, Waddell totesi.

Keskeltä laituriksi

Waddell paljasti, että aiemmin puhtaana sentterinä pidettyä Kotkaniemeä odottaa uusi pelipaikka Hurricanesin piirustuksissa.

– Olemme ajatelleet peluuttaa häntä vasempana laitahyökkääjänä, koska meillä on tällä hetkellä Sebastian Aho, Vincent Trocheck ja Jordan Staal keskikaistalla. Hän pääsee pelaamaan todella hyvien pelaajien kanssa, ja me uskomme, että hänellä on taitoa pärjätä siinä.

Kotkaniemen 20 dollarin allekirjoitusbonusta Waddell kommentoi niukasti mutta pieni virne kasvoillaan.

– Sanotaanko, että se oli koko tiimimme tekemä päätös. Puhuimme siitä, kuinka aiomme lähestyä tätä asiaa. Se idea heitettiin ilmoille ryhmäpuhelun aikana, enkä aio tässä liittää sitä yksittäiseen henkilöön, Waddell vastasi idean isästä kysyttäessä.

Lue myös:

    Uusimmat