Kohurahoitusyhtiö Nova Groupin konkurssi ajoi Mannerheim-elokuvan alas

Mannerheim-elokuvan rahoitusvaikeudet johtuivat osittain vaalirahoittaja Nova Groupin maksukyvyttömyydestä.

Vaalirahoittaja Nova Group ja Kehittyvien maakuntien Suomi olivat alkujaan Mannerheim-elokuvan kymmenen pääyhteistyöyrityksen joukossa. Nyt molempien nimet ja tunnukset on poistettu näiden joukosta, sillä ne eivät ole maksaneet sovitusti rahaa. Sopimukset ovat edelleen voimassa.

- Rahat oli ajateltu osaksi budjettia, ja siksi niiden pois jäämisellä on totta kai ollut vaikutuksensa rahoitusongelmiin, sanoo elokuvan tuottaja Markus Selin kertoo MTV3:lle.

Mannerheim-elokuvan yritysyhteistyöstä vastannut Mikko Vanni ei paljasta tarkkoja summia, mutta kertoo, että kymmenen yrityksen kanssa tehtyjen sopimusten arvo on yhteensä 1,5 miljoonaa euroa. Nova Groupin ja KMS:n yhteen laskettu elokuvarahoitus on saattanut olla jopa 300 000 euroa. Elokuvan budjetti on noin kymmenen miljoonaa euroa.

Yhtiöt eivät ole hoitaneet maksueriään, joista olisi Vannin mukaan tullut suorittaa jo kaksi kolmesta. Ensimmäinen maksu erääntyi vuosi sitten keväällä.

Sopimusneuvotteluissa olivat mukana elokuvatuotantoyhtiön lisäksi Infront Finlandin Vanni sekä Nova Groupin Arto Merisalo ja Tapani Yli-Saunamäki.

- Merisalo on taitava seuramies, ja hänellä on myös Mannerheim-aiheinen harrastus. Neuvotteluissa ei ollut mitään erikoista, vaan sovimme vastineista ennakkokeskusteluissa, Vanni kertoo.

Lue lisää siitä, miten rahat aiotaan saada elokuvan tekoon MTV3:n uutissivuilta.

MTV3 Viihdeuutiset nyt myös Twitterissä,tutustu.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat