Mainos

Nova Groupin konkurssi osasyynä Mannerheim-elokuvan kriisiin

Mannerheim-elokuvan rahoitusvaikeudet johtuivat osittain vaalirahoittaja Nova Groupin maksukyvyttömyydestä.

Vaalirahoittaja Nova Group ja Kehittyvien maakuntien Suomi olivat alkujaan Mannerheim-elokuvan kymmenen pääyhteistyöyrityksen joukossa. Nyt molempien nimet ja tunnukset on poistettu näiden joukosta, sillä ne eivät ole maksaneet sovitusti rahaa. Sopimukset ovat edelleen voimassa.

- Rahat oli ajateltu osaksi budjettia, ja siksi niiden pois jäämisellä on totta kai ollut vaikutuksensa rahoitusongelmiin, sanoo elokuvan tuottaja Markus Selin.

Mannerheim-elokuvan yritysyhteistyöstä vastannut Mikko Vanni ei paljasta tarkkoja summia, mutta kertoo, että kymmenen yrityksen kanssa tehtyjen sopimusten arvo on yhteensä 1,5 miljoonaa euroa. Nova Groupin ja KMS:n yhteen laskettu elokuvarahoitus on saattanut olla jopa 300 000 euroa. Elokuvan budjetti on noin kymmenen miljoonaa euroa.

Yhtiöt eivät ole hoitaneet maksueriään, joista olisi Vannin mukaan tullut suorittaa jo kaksi kolmesta. Ensimmäinen maksu erääntyi vuosi sitten keväällä.

- Olemme usean kerran neuvotelleet ja sopineet maksuaikatauluista, mutta ne eivät ole pitäneet, kertoo elokuvan yrityssopimuksia neuvotellut Vanni Infront Finland -yhtiöstä.

Sopimusneuvotteluissa olivat mukana elokuvatuotantoyhtiön lisäksi Infront Finlandin Vanni sekä Nova Groupin Arto Merisalo ja Tapani Yli-Saunamäki. Saunamäki oli kokoamassa vaalitukea jakanutta KMS:ää.

"Merisalolla Mannerheim-harrastus"

- Merisalo on taitava seuramies, ja hänellä on myös Mannerheim-aiheinen harrastus. Neuvotteluissa ei ollut mitään erikoista, vaan sovimme vastineista ennakkokeskusteluissa, Vanni kertoo.

Infront Finland on suunnitellut jo laskujen perintätoimia, mikä on Vannin mukaan erittäin harvinaista yritysyhteistyössä.

- KMS:llä on juridisesti velvollisuus olla kumppani. Novan Groupin rahoitus on kiinni konkurssipesän rahatilanteesta, Vanni pyörittelee.

Nova Groupin pesänhoitajan asianajajaPekka Kokonmukaan asia ei ole nyt ajankohtainen. Nova Group asetettiin konkurssiin kesäkuussa. Pesänhoitajan velallisuusselvitys valmistuu ensi kuussa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.