Kohun keskelle päätynyt Pirkka-Pekka Petelius pyytää anteeksi: "Olen pahoillani tekemistäni virheistä"

Vihreiden kansanedustaja Pirkka-Pekka Petelius on pyytänyt Twitterissä anteeksi virheitään rahapeliyhtiö Pafilta saamiensa tulojen ilmoittamisessa.

– Pyydän anteeksi, että olen laiminlyönyt kansanedustajalta edellytettyä huolellisuutta ja tarkkuutta, Petelius kirjoittaa.

– Olin ilmoittanut v. 2020 ja 2021 osalta puutteellisesti rahapeliyhtiö Pafilta saamiani tekijänoikeustuloja. Olen korjannut ilmoituksia ja olen pahoillani tekemistäni virheistä.

Petelius sanoo ilmoittaneensa myös ennen kansanedustajan tehtäväänsä saamat 62 000 euron arvoiset tekijänoikeustulot, vaikka kansanedustajan ohjeistus ei sitä kirjaimellisesti vaadi.

Kohu luottamustoimeksi merkityistä palkkioista

Kansanedustajan luottamustoimipalkkioksi eduskunnassa merkitsemä peliyhtiö Pafilta saama maksu nousi tällä viikolla otsikoihin.

Petelius on MTV Uutisten saamien asiakirjojen mukaan saanut ahvenanmaalaiselta peliyhtiöltä vuosina 2020–2021 hieman yli 120 000 euroa. 

Petelius on raportoinut eduskunnassa Ålands Penningautomatföreningiltä (Paf) saamansa rahat luottamustoimipalkkiot-otsikon alle. 

Kansanedustajien on annettava eduskunnalle selvitys muun muassa sellaisesta edustajatoimeen kuulumattomasta varallisuudestaan, joilla voi olla merkitystä arvioidessa hänen toimintaansa edustajana.

Tässä tapauksessa kyseessä ei ole kuitenkaan Peteliuksen määrittämästä luottamustoimesta, koska kansanedustajilla ei ole luottamustoimia ahvenanmaalaisessa rahapeliyhtiössä.

Pafin viestintäpäällikkö Ludvig Winberg kertoi aiemmin tällä viikolla MTV Uutisille sähköpostitse, että kyse on lisenssisopimuksesta. Yhtiöllä on ollut Peteliuksen kanssa vuodesta 2017 lisenssisopimus, jonka mukaan firma saa käyttää hänen luomiaan sketsihahmoja peleissään.

Kyseinen kasinopeli on Winbergin mukaan nimeltään Rampen Rytmikäs Riemuriihi.

Katso myös: Pöllöraati: Marin, Orpo ja Petelius kohujen pyörteissä tällä viikolla

Pöllöraati: Marin, Orpo ja Petelius kohujen pyörteissä 11:13

Lue myös:

    Uusimmat