Mainos

Kohuanimaatio kuvaa Tampereen ja Marskin suhdetta

Kohutun Uralin perhonen -animaatioelokuvan ohjaaja Katariina Lillqvist kertoo halunneensa tehdä elokuvan inhimillisestä Marsalkka Mannerheimistä. Lillqvistin animaatiossa Mannerheim esitetään homosuhteessa elokuvan päähenkilön, Uralin perhosen kanssa.

Elokuva on jo etukäteen herättänyt kuumia tunteita, jotka ovat purkautuneet jopa ohjaajan uhkailuna. Uralin perhonen perustuu Lillqvistin ja Hannu Salaman kirjoittamaan samannimiseen radiokuunnelmaan vuodelta 2004.

MTV3:n Huomenta Suomessa vieraillut Lillqvist sanoo elokuvan olevan kolmiodraama, joka kuvaa Mannerheimin, hänen vaimonsa Anastasian ja paimenpojan Uralin takaa suhdetta - draama, joka päättyy suureen yksinäisyyteen.

- Päällimmäiseksi minulle nousi elokuvasta Marskin suunnaton yksinäisyys. Hänen henkinen tilansa elämän päätepisteessä oli suunnaton yksinäisyys.

- Elokuvassa kuvitetaan Marskin biseksuaalista androgyynipuolta, joka ei ole tuntematon tutkijoille. Sitä on kuvattu paljon jo aiemmin useasti. Uralin perhonen on Marskin rakastaja, ja siitä voidaan olla sitten montaa mieltä kuinka platoninen se suhde oli, Lillqvist sanoo.

Myytti Marskista murtui ohjaajan mukaan jo 1960-luvulla. Hän kertoo halunneensa tehdä perinteisen nukke-elokuvan satiirisia perinteitä noudattavan fragmentin Tampereesta ja Tampereen suhteesta Mannerheimiin.

Lillqvist toteaa Mannerheimin olleen suurmies, eikä seksuaalisuudella ole siinä merkitystä, mitä hän teki Suomen itsenäisyydelle.

- Elokuvassa ei ole korostettu Mannerheimin seksuaalisuutta, vaan Tampereen ja Mannerheimin suhdetta, se on se tärkein pointti, Lillqvist painottaa.

Elokuva saa ensi-iltansa perjantaina Tampereen lyhytelokuvajuhlilla.

(29.02.2008)

(29.02.2008)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.