Mainos

Kodittomat lemmikit yhteen paikkaan verkossa

Löytöeläimen ottamista lemmikiksi helpotetaan kokoamalla tieto eri puolilla Suomea kotia etsivistä karvaturreista yhdelle verkkosivulle. Kodittomat.info-osoitteessa toimiva sivu on Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liiton jäsenyhdistysten ja muiden eläimiä uusiin koteihin sijoittavien yhdistysten palvelu.

Löytöeläintalot ja eläinsuojeluyhdistysten sijaiskodit täyttyvät jälleen syksyn tullen hylätyistä, huostaan otetuista ja uutta kotia etsivistä eläimistä. Monin paikoin tilanne on tänä vuonna poikkeuksellisen tukala.

– Monissa jäsenyhdistyksissämme tehdään parhaillaan kovasti töitä kissanpentujen sijoittamiseksi. Esimerkkinä voi mainita Hartolan seudun eläinsuojeluyhdistyksen, jossa on tänä kesänä hoidettu ja etsitty koti kymmenille kissanpennuille, mutta lukuisia on vielä sijoittamatta. Koiriakin tuntuu monin paikoin olevan vailla kotia tällä hetkellä yllättävän paljon, kertoo SEYn toiminnanjohtaja Kati Pulli.

Jopa tuhannet kissat ja useat sadat koirat jäävät eläinsuojelijoiden ponnisteluista huolimatta kodittomaksi joka vuosi.

– Suomessa jää vuosittain vaille kotia jopa tuhansia lemmikkieläimiä. Eniten avun tarpeessa ovat kissat. SEY suosittelee kaikkien 41 jäsenyhdistyksensä voimin, että jokainen lemmikinhankkija harkitsisi kodin tarjoamista löytöeläimelle tai muusta vastaavasta syystä kotia tarvitsevalle eläimelle kasvattajalta ostetun pennun sijasta, kertoo Pulli.

Kodittomien eläinten kysyntä ja tarjonta eivät aina kohtaa. Esimerkiksi pääkaupunkiseudulla tarjokkaita uusiksi kodeiksi on paljon, kun taas monilla pienillä paikkakunnilla kodinetsintä on vaikeampaa. Hyvän kodin löytyminen on toisille eläimille helpompaa. Esimerkiksi pienelle koiralle löytyy hyvä koti helpommin kuin kissalle ja pennulle helpommin kuin aikuiselle

– Kodittomat.infon kehittämistyössä on mukana eläinsuojelualan aktiivitoimijoita, kertoo palvelun ideoija ja kehittäjä Marko Lindgren.

Esimerkiksi Pääkaupunkiseudun eläinsuojeluyhdistys on mukana palvelussa. Muutama kuukausi sitten yhdistyksellä oli hoidettavanaan useita koiria, toistakymmentä kissaa ja muutama kani. Nyt uutta kotia vailla on enää kanipari.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.