Kiuru: THL pyrkii saamaan liikennevalomallin valmiiksi tämän viikon aikana – "Toivon, että lähdetään liikkeelle mahdollisimman nopeasti"

Ministeri Krista Kiuru odottaa, että THL saa tämän viikon aikana niin kutsutun liikennevalomallin valmiiksi. Pääministeri Sanna Marin kertoi mallista viime viikolla hallituksen koronaan liittyvässä infotilaisuudessa.

Tarkoitus on jakaa maat ja saapuvat matkustajat riskin mukaan punaisiin, keltaisiin ja vihreisiin, joiden pohjalta viranomaisille annetaan ohjeistus siitä, miten testaus- ja karanteenipäätöksiä rajalla tehdään.

– Tällä viikolla THL pyrkii saamaan tämän mallin valmiiksi. Kysymys on virkatyön tueksi tapahtuvasta asiantuntijatyöstä, jota THL:ssä tehdään. Ja millä tavalla arvioidaan näitä riskejä, jotka mahdollisesti realisoituvat riskimaista tulevista. Näihin kysymyksiin THL hakee vastausta, jotta kenttä saisi apua myös käytännön päätöksenteon pohjaksi, Kiuru toteaa.

– Tämä kuuluu viranomaistyöhön, jolla tartuntatautilakia tehdään kentällä. Siltä osin, kun THL antaa asiantuntijanäkemyksensä siitä, missä nämä mahdolliset riskit voivat realisoitua, altistumiskynnys nousta ja niin edespäin. Tämän työn pohjalta käytännön päättäjät, eli tartuntatautiviranomaiset, sitten toimivat. 

Kiuru toivoo, että asia pistetään käytäntöön viipymättä. 

– Toivon, että lähdetään liikkeelle mahdollisimman nopeasti. 


Lue myös:

    Uusimmat