Kittilän päättäjät jättivät Risikon avuntarjouksen käsittelemättä

Kittilän kuntasotku syveni entisestään 2:01

Kittilän kunnanhallitus on päättänyt jättää Anna Mäkelän potkuihin liittyvät valitusasiat käsittelemättä. Samoin se jätti käsittelemättä kuntaministeri Paula Risikon (kok.) avuntarjouksen.

Syynä on se, että kunnanhallitus katsoi virkaa tekevän kunnanjohtajan Esa Mäkisen jääviksi esittelemään asioita. Kunnanhallitus vetosi Kuntaliitolta saamaansa neuvoon, että jääväämisissä täytyy olla johdonmukainen. 

Vt. kunnanjohtaja on aiemmin jäävännyt itsensä Anna Mäkelän potkuihin liittyvissä asioissa esimies-alaissuhteen perusteella. Nyt Mäkinen itse kuitenkin katsoi, että jääviys tällä perusteella on päättynyt, koska Mäkelä on saanut potkut. 

Kunnanhallitus kuitenkin totesi Mäkisen jääviksi. Se jätti potkuista tehtyihin valituksiin liittyvät ja kuntaministerin avuntarjousta koskevat esityslistan kohdat käsittelemättä. Kokouksessa ei määritelty niille uutta käsittelyaikaa, vaan asia jäi auki. Kittilän kunnan tulisi antaa vastineensa hallinto-oikeudelle maaliskuun 2. päivään mennessä. 

Vt. kunnanjohtaja Mäkinen oli vastineiden osalta ehdottanut kunnanhallitukselle, että se esittäisi valtuustolle Anna Mäkelän erottamispäätöksen kumoamista. Samoin Mäkinen oli esittänyt, että kunnanhallitus ehdottaisi kunnanvaltuustolle valtiovarainministeriön avun kutsumista Kittilään. 

Lue myös:

    Uusimmat