Kittilä-käräjillä kuullaan tänään vastaan harannutta hallintojohtajaa

Kittilän kuntapäättäjien virkarikoskäräjillä kuullaan tänään Kittilän hallintojohtajana toiminutta Esa Mäkistä.

Hän kertoi esitutkinnassa muun muassa, että kunnanjohtaja Anna Mäkelän työskentely vaikeutui, kun tämä oli tehnyt tutkintapyynnön Levi Ski Resortin toimitusjohtajasta Jouni Palosaaresta. Mäkisen mukaan myös käytös kunnanjohtajaa kohtaan oli monta kertaa asiatonta.

Mäkinen jätti aikanaan eriävän päätöksen, kun kunnassa tehtiin päätös peruuttaa kunnanjohtajan tekemä tutkintapyyntö toimitusjohtaja Palosaaresta.

–  Eriävä mielipiteeni perustuu siihen, että mielestäni päätös ei syntynyt kuntalain ja hallintolain edellyttämän hyvän hallintotavan mukaisesti, Mäkinen perusteli esitutkinnassa.

Mäkinen kertoi kunnanhallituksen päätöksen perustuneen kunnanhallituksen puheenjohtajan selostukseen. Mäkinen oli asian esittelijä, muttei kertomansa mukaan saanut kirjallisesti tietoa asioista, joihin päätös perustui.

Todistajien kuuleminen jatkuu Kittilä-käräjillä keskiviikkona. Loppulausunnot on tarkoitus kuulla vasta ensi vuoden puolella.

Kokonaisuudessa syytetään muun muassa 27:ää kunnanvaltuuston jäsentä ja varajäsentä törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä. Syyttäjän mukaan kunnanjohtajalle ei muun muassa kerrottu kaikkia hänen potkuihinsa johtaneita syitä.

Lue myös:

    Uusimmat