Mainos

Kirkkotaiteen Engel-palkinto Lasten Keskukselle

Kirkkotaiteen tämänvuotinen Engel-palkinto on myönnetty Lasten Keskukselle sen kirkon ja koko Suomen lastenkulttuurin hyväksi tekemästään ansiokkaasta työstä. Lasten Keskuksella tarkoitetaan tässä yhteydessä yhteisöä, jonka muodostavat Seurakuntien Lapsityön Keskus ry ja kustannusliike Lasten Keskus Oy.

Palkintoperusteissa todetaan, että Lasten Keskus on erityisesti opetusneuvos Pertti Luumin välityksellä tehnyt tunnetuksi ja tuonut evankelisluterilaiseen kirkkoon kerrontamenetelmän, jossa otetaan huomioon lapsi, hänen ajattelunsa ja uskonnollinen kehityksensä.

Pertti Luumi toimi Seurakuntien Lapsityön Keskuksen pääsihteerinä vuosina 1974-2002, ja hänen jälkeensä paikalla on ollut Kalevi Virtanen. Lasten keskuksen toimitusjohtajana on vuodesta 1974 lähtien toiminut Pertti Rosenholm.

Kirkkotaiteen Engel-palkinto jaetaan vuosittain Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan seurakuntaneuvoston päätöksen mukaan taiteilijalle tai yhteisölle, joka on ansioitunut kirkkotaiteen alalla ja kirkkotilan rikastuttamisessa eri taiteenalojen keinoin.

Engel-palkinto perustettiin vuonna 1990, jolloin oli tullut kuluneeksi 150 vuotta Helsingin Tuomiokirkon suunnittelijan Carl Ludvig Engelin kuolemasta. Palkinnon ovat tähän mennessä saaneet Cantores Minores -poikakuoro, tekstiilitaiteilija Maija Lavonen, sinfoniaorkesteri Vivo, oopperalaulaja Eero Erkkilä, professori Tapani Valsta, gospelmuusikko Jaakko Löytty, arkkitehti Tuula Mäkinen, kuvataiteilija Riikka Juvonen, näyttelijä Matti Ranin, runoilija Lauri Otonkoski, professori Vilhelm Helander ja entisöijä Jorma Pulla.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.