Kirjapiiri-juontajien lukutottumukset: Vetävän romaanin voi lukea vaikka yhdeltä istumalta!

AVAlla nähtävän Kirjapiirin juontajat ovat lukeneet ja ruotineet mielenkiinnolla syksyn uutuuskirjoja lähes hiki hatussa. Juontajat kertovat AVAlle, millaisia lukutottumuksia heillä on.

Kirjapiirissä tutustutaan lähemmin syksyn mielenkiintoisimpiin uutuuskirjoihin ja kirjailijoihin. Kirjapiirin juontajille Pauli Aalto-Setälälle, Erkki Tuomiojalle ja Paula Noroselle luku-urakka on ollut melkoinen, sillä uusia, lähes juuri painosta tulleita kirjoja on yhteensä ruodittavana 32 kappaletta.

Millaiset lukutottumukset kirjarakkailla juontajilla onkaan?

– Itse olen varmaan aika sellainen peruslukija. Minulla on pieni poika kotona, joten nyt on tullut vähän vähemmän luettua. Viime aikoina on tullutkin luettua lähinnä hänen kirjallisuuttaan, missä lukee "auto", "vene", Paula Noronen luettelee.

Norosen mukaan lomat ovatkin parasta aikaa napata kirja käteen ja antautua hyvän tarinan vietäväksi.

– Itse asiassa olen aika nopea lukija: sitten kun se kirja imaisee, se menee tosi äkkiä. Luen intohimoisesti ja hutaisten, Noronen nauraa.

Romaani kolmessa tunnissa

Pauli Aalto-Setälä kuvailee lukevansa normaalisti suurin piirtein 2–3 kirjaa kuukaudessa, kesällä taas ahmivansa teoksia enemmän.

– Minulla on kanssa nopea lukunopeus: pystyn lukemaan kolmeen tuntiin vetävän romaanin. Lomalla voi lukea koko kirjan alusta loppuun vaikka yhdeltä istumalta, Pauli Aalto-Setälä kuvailee.

Toimitusjohtaja kertoo matkustavansa paljon ja lukevansa mielellään tylsien lentojen aikana.

– Luen koko ajan näitä erilaisia bisnes- ja tietokirjoja ja ne ovat usein sen verran huonommin kirjoitettuja, että niihin menee puolestaan enemmän aikaa, Aalto-Setälä virnuilee hyväntuulisesti.

Kirjapiirin myötä luetut kaunokirjalliset teokset ovat Aalto-Setälän mukaan erittäin mukava vastapaino arkiselle lukemiselle.

Historiasta fiktioon

Ulkoministeri Erkki Tuomioja tunnustautuu intohimoiseksi kirjaihmiseksi.

– Koitan lukea hyvin laajalla skaalalla kaikenlaisia kirjoja – myös sellaisia, mistä en pidä, koska niistäkin voi jotain oppia. Oma alani on historiantutkimus, ja luen paljon tietokirjoja jotka sitä tavalla tai toisella sivuavat, Tuomioja kuvailee.

– Tämän ohjelman myötä on tullut luettua enemmän fiktiota. Kyllä sitä muutenkin luen, mutta on varmaan tullut luettua sellaisia kirjoja, joita ei muuten lukisi, Tuomioja jatkaa.

Kuinka monta kirjaa luet kuukaudessa?


Lue myös:

KIRJAPIIRI AVAlla tiistaisin klo 19.30. Uusinnat lauantaisin 16.30.

Liity Kirjapiirin faniksi Facebookissa!


Kuvat: Lehtikuva, AVA

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja