Kirjailija Lucinda Riley, 55, on kuollut – "Säteili valoa ja elämänvoimaa, vaikka sairaudet koettelivat"

Irlantilaissyntyinen kirjailija Lucinda Riley, 55, on kuollut tänään sairastettuaan syöpää neljän vuoden ajan, Bazar Kustannus kertoo.

Vuonna 1967 syntynyt Lucinda Rileyn on tälläkin hetkellä Suomen luetuin ja kuunnelluin kirjailija käännetyssä kaunokirjallisuudessa.

Riley tunnetaan parhaiten Seitsemän sisarta -sarjan kirjailijana. Bazarin mukaan sarjan seitsemäs, toukokuussa ilmestynyt kirja Kadonnut sisar on tällä hetkellä myydyin romaani eri puolilla maailmaa, myös Suomessa.

– Yhteistyö Lucinda Rileyn ja hänen perheensä kanssa oli meille suuri ilo. Kirjailijasta säteili valoa ja elämänvoimaa, vaikka sairaudet koettelivat häntä. Hän kosketti kaikkia niitä, joita hän tapasi ja jotka lukivat hänen tarinoitaan, sanoo Rileyn suomalainen kustantaja Markus Lähdesniemi Bazar Kustannuksesta.

Bazarin mukaan Rileyn perhe haluaa välittää menehtyneeltä kirjailijalta seuraavat sanat: ”Olen tuntenut matkallani niin tuskaa kuin iloakin, ja elämä on opettanut minulle, mikä on tärkeintä. Meillä on vain tämä hetki.”

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja