Mainos

Kirjailija Kari Kontio on kuollut

Kontio tunnettiin kulttuuripiireissä värikkäänä ja lahjakkaana persoonana, jonka tuotteliain aika oli noin kymmenen vuoden mittainen jakso 1980- ja 1990-luvuilla.

Kirjailija ja teatteritaiteen maisteri Kari Kontio on kuollut. Hän hukkui Helsingissä lauantaina. Oulussa syntynyt Kontio olisi täyttänyt viisikymmentä vuotta elokuun 8. päivänä.

Kontio muistetaan erityisesti vuonna 1992 ilmestyneestä omaelämäkerrallisesta romaanista Lajinsa viimeinen, joka keräsi laajasti kehuja. Huomiota herätti myös hänen aiempi teoksensa Kausi helvetissä, jossa Kontio pui teatterikoulukokemuksiaan.

Hän opiskeli ohjaajalinjalla Jouko Turkan johdolla vuosina 1984-1988. Teatteritaiteen maisterin paperit Kontio sai viime kesänä.

Teatterin lisäksi Kontio ehti opiskella valtio-oppia, filosofiaa, teologiaa ja aatehistoriaa. Hän oli paitsi kirjailija ja teatteriohjaaja myös tv-juontaja, toimittaja ja käsikirjoittaja. Toimittajana hän vaikutti muun muassa Ylioppilaslehdessä ja Uudessa Suomessa. Televisiossa hän oli juontajana esimerkiksi Yleisradion A-bros-ohjelmassa.

Helsingissä asunut Kontio tunnettiin kulttuuripiireissä värikkäänä ja lahjakkaana persoonana, jonka tuotteliain aika oli noin kymmenen vuoden mittainen jakso 1980- ja 1990-luvuilla. Lajinsa viimeinen -kirjan jälkeen Kontio eli hiljaiseloa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.