Mainos

Kirjailija Jouko Tyyri kuollut

Kirjailija, kultuurivaikuttaja ja entinen opetusministeri Jouko Tyyri on kuollut.

Kirjailija Jouko Tyyri on kuollut. Hän menehtyi eilisaamuna sydänkohtaukseen Espanjassa. Tyyri oli ystävänsä kanssa kävelemässä 400 kilometrin pituista pyhiinvaellusreittiä kohti Santiago de Compostelaa. Hän oli kuollessaan 72-vuotias.

Tyyri tunnettiin vuoteen 1947 saakka sukunimellä Laine. Hän työskenteli eri lehtien, mm. Helsingin Sanomien, Savon Sanomien ja Aamulehden avustajana, kolumnistina ja kulttuuritoimittajana. Hänen nimimerkkinsä oli Tiira. T. Tyyri oli Yhteishyvän päätoimittaja vuosina 1987-90.

Paitsi että sanomalehtikirjoittajana kantoi huolta suomalaisesta kulttuurista, Tyyri osallistui myös politiikkaan. Hän oli toinen opetusministeri Teuvo Auran virkamieshallituksessa 1971-72.

Tyyrin varsinainen kirjallinen tuotanto koostuu aforismikokoelmista, jotka on vuonna 1975 julkaistu koottuina nimellä Nuoruuden kritiikki. Lisäksi hän julkaisi mm. Matti Kekkosen kanssa pamfletin Aatteet ja asenteet vuonna 1959, aforismikokoelmat Takiaisia 1950 ja Nokivalkea 1954 sekä pakinakokoelman Epäilyttävät huvit 1960. Hänet palkittiin Minna-patsaalla 1969 ja -79. Tyyri oli syntynyt Helsingissä 8. helmikuuta 1929.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.