Mainos

Matkustajajuna pysähtyi liekkien keskelle – kipinä sytytti lankut tuleen rautatiesillalla Tampereella

Tampereella kiskoja tukevat lankut syttyivät palamaan rautatiesillalla noin puolen kilometrin päässä rautatieasemasta, päivystävä palomestari Risto Salonen kertoo.

Tulipalo pysäytti rautatieliikenteen Tampereella, mutta liikenne on saatu jälleen käyntiin, kertoo Rataliikennekeskus. Junaliikenne on noin tunnin myöhässä tapahtuman vuoksi. 

Palo muodosti runsaasti savua, ja liikenne katkaistiin sekä junaradalla että sillan alta kulkevalla Tampereen valtatiellä. Palo on nyt saatu sammutettua.

Salonen arvioi, että palo syttyi jarruttavan junan sinkoamasta kipinästä.

Juna pysähtyi liekehtivälle raiteelle

Päivystävä palomestari kertoo, että rautatiesillan ollessa liekeissä myös juna oli pysähtyneenä kiskoilla jonkin aikaa. Myös juna olisi saattanut syttyä tuleen, mutta Salosen mukaan tämä vältettiin junan nopealla poistamisella rautatiesillalta. 

Palosta ei ollut vaaraa sivullisille. Raideliikenne on keskeytetty toistaiseksi. Vielä ei ole tietoa siitä, kuinka pitkään liikennehäiriö kestää.

– VR tarkistaa raiteiden kunnon. Pelastuslaitos joutui siirtämään puupöllejä sillalta, joten väkisinkin syntyi hieman vahinkoa, Salonen kommentoi MTV:lle. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.