Mainos

Kimmo Sasi ei muista mitään kuolonkolarista

Toisen auton kuljettaja sai surmansa rajussa nokkakolarissa. Poliisi tutkii tapausta liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja kuolemantuottamuksena. Kimmo Sasi ei muista kolarista mitään.

Poliisi kuulusteli tänään kuolonkolarin ajanutta kansanedustaja Kimmo Sasia. Hän ei muista eilisiltapäivällä tapahtuneesta onnettomuudesta mitään. Sasi saattoi nukahtaa rattiin, sillä hän oli tuntenut olonsa väsyneeksi ennen onnettomuutta.

Pitkäaikaista kansanedustajaa ja entistä ministeriä epäillään kuolemantuottamuksesta, vammantuottamuksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Sasin ohjaama auto ajautui eilen Ylöjärvellä valtatie 3:lla väärälle kaistalle ja törmäsi vastaan tulleeseen autoon, jonka kuljettaja kuoli. Onnettomuus sattui hyvissä olosuhteissa suoralla tiellä.

Yhteentörmäyksessä kuoli Ikaalisista kotoisin ollut 70-vuotias mies. Onnettomuuden uhri ajoi Volkswagen Polo -henkilöautoa, johon Sasin ohjaama Ford Mondeo törmäsi. Turmassa kuolleen miehen 62-vuotias vaimo loukkaantui. Vaimo on sairaalahoidossa, mutta hänen vammansa eivät ole vakavia.

Sasi selvisi onnettomuudesta lievin vammoin. Hän on sairaalassa ainakin viikonlopun yli. Sasin kaularangasta on löytynyt pieni vaurio, joka saattaa vaatia leikkausta. Sasin nilkka on määrä leikata tänään. Lisäksi solisluu on poikki.

Vankeusrangaistus mahdollinen

Kuolemantuottamus tarkoittaa rikoslain mukaan sitä, että joku aiheuttaa toisen kuoleman huolimattomuudellaan. Kuolemantuottamuksesta voidaan tuomita sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi. Liikenneonnettomuuksiin liittyvästä kuolemantuottamuksesta määrätään oikeudessa usein sakkorangaistus tai lyhyt ehdollinen vankeusrangaistus.

Poliisin kannalta Sasin aiheuttaman onnettomuuden tutkinta on varsin tyypillinen liikenneonnettomuuden tutkinta. Suomessa kuolee kohtaamisonnettomuuksissa vuosittain kymmeniä ihmisiä. Poikkeukselliseksi tutkinnan tekee syylliseksi epäillyn korkea yhteiskunnallinen asema.

- Tiedotusvälineiden mielenkiinto henkilön tiimoilta tässä varmaan on erikoisinta, arvioi tutkinnanjohtaja rikoskomisario Antti Heijari Nokian kihlakunnan poliisilaitokselta.

Poliisi jatkaa tutkintaa lähipäivinä lisäkuulusteluilla. Lisäksi saadaan oikeuslääkäriltä lausuntoja. Autoille tehdään tekninen tutkinta.

Kampanjatilaisuudet peruttiin toistaiseksi

Onnettomuus keskeytti Sasin eduskuntavaalikampanjan Pirkanmaalla. Kampanjan tilaisuudet on peruttu toistaiseksi. Sasin maakunta-avustajan Mikko Närhen mukaan vaalitilaisuuksia ei järjestetä ainakaan viikkoon. Ehdokkuuteen eduskuntavaaleissa onnettomuus ei vaikuta.

Sasi, 55, on ollut kansanedustaja vuodesta 1983 lähtien. Valtioneuvoston jäsen hän on ollut viidesti. Viimeksi hän oli liikenne- ja viestintäministeri Paavo Lipposen hallituksessa 2002-2003. Sasi on koulutukseltaan oikeustieteen kandidaatti ja diplomiekonomi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.