F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

”Kimi tuntui siinä itsekkäältä” – Räikkösen ex-pomo sai suomalaiskuskilta lämminhenkisiä puheluita, kunnes kaikki meni pieleen yhdellä lauseella

1:13
Kimi Räikkösen tiimiradiossa on kuultu vuosien saatossa melkoisia helmiä.

Kimi Räikkösen raju tunteenpurkaus tiimiradiossa Lotus-tallin urheilujohtajaa Alan Permanea kohtaan muutti kaksikon välejä pysyvästi. Britti-insinöörin mukaan asia kuitenkin sovittiin myöhemmin.

Räikkönen raivostui Permanelle Intian GP:ssä vuonna 2013, kun tämä käski häntä siirtymään sivuun perästä tulleen tallikaverinsa Romain Grosjeanin tieltä. Pahoista jarruongelmista kärsinyt suomalainen hidasti Grosjeanin vauhtia.

Lopulta Permane meni tekemään ison virheen radiossa.

– Kimi, painu v****n siitä edestä!

Vastaus oli raivokas:

– Älä huuda siellä k***pää! Väistän, kun minulla on siihen tilaisuus, mutten keskellä nopeaa mutkaa, Räikkönen vastasi.

Grosjean pääsi lopulta ohi ja nousi palkintopallin kolmannelle korokkeelle. Räikkönen ajoi jarruongelmistaan huolimatta kisan nopeimman kierroksen, mutta jäi seitsemänneksi.

Joulukorttia enää turha odotella Räikköseltä

Permanelta kysyttiin tapauksesta F1:n Beyond the Grid -podcastissa. Hänen mukaan tapaus muutti viimeisen yhteisen kauden lopulla kaksikon välistä suhdetta merkittävästi.

– Tulin Kimin kanssa itse asiassa todella hyvin toimeen. Muistan, kuinka hän soitti minulle kerran jouluviikolla kysyäkseen vain, että ”moi, mitä kuuluu, hyvää joulua, miten perhe voi?”, Permane kertoo.

– Sitä luulisi, että tuo on täysin hänen luonteensa vastaista, muttei se ollut.

– Sen tapauksen jälkeen… on ehkä oikein sanoa, että asiat olivat vähän jäisiä. Hänellä oli vaikeuksia hyväksyä, että hänen takanaan tulossa ollut kuski oli paljon, paljon nopeampi, Permane jatkoi.

Räikkönen suivaantui julkisesta ripityksestä, mutta taustalla oli Permanen mukaan paljon muutakin. Tallin rahat olivat loppumassa ja ilmapiiri alkoi kiristyä. Tyyli, jolla hän tilanteeseen tarttui, oli kuitenkin äärimmäinen.

– Muuttaisinko tapaa, jolla hoidin sen? Varmaankin. Ehdottomasti. Siinä aikaan oli kuitenkin turhautumista ilmassa. Tuntui, että Kimi on itsekäs eikä laittanut tiimiä sille sijalle, johon olisi voinut laittaa. Siitä se lähti, ja se on jo historiaa.

– Olemme keskustelleet asiasta sen jälkeen ja olemme ihan sinut toistemme kanssa. En varmaankaan ole hänen joulukorttilistallaan, Permane nauraa.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja