Kimi Räikkösen kirja julkaistaan selkokielellä – "Upeaa"

Kari Hotakaisen kirjoittama Tuntematon Kimi Räikkönen (Siltala) on käännetty jo usealle kielelle. Avain julkaisee teoksen ensi syksynä selkokielellä.

Tuntematon Kimi Räikkönen oli viime vuoden kirjamyynnin supertähti. Lukijoita laajasti kiinnostavaa kirjaa formulatähti Kimi Räikkösen elämästä ja urasta myytiin yhteensä lähes 200 000 kappaletta ja se palkittiin Vuoden urheilukirja 2018 -palkinnolla. Kansainvälisestikin kiinnostava teos on käännetty jo usealle kielelle. Avain julkaisee kirjan ensi syksynä ja sen mukauttaa selkokielelle Hanna Männikkölahti.

– On upeaa, että voimme tuoda teoksen luettavaksi kaikentasoisille lukijoille. Laadukkaasti mukautettu selkokieli on miellyttävää luettavaa ja tavoittaa paitsi lukivaikeuksista kärsivät, maahanmuuttajat ja ikääntyneet, myös ne, jotka eivät muuten meinaa saada lukemisesta otetta. Tuntematon Kimi Räikkönen voisikin olla erinomainen lukuhimon herättäjä vaikka nuoremmille formulafaneille, ehdottaa Avaimen kustannuspäällikkö Tiina Aalto.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Bahrainin GP suorana 29.-31.3.
Pe: 1. harjoitukset klo 12.55,
2. harjoitukset klo 16.55
La: 3. harjoitukset klo 13.55, aika-ajot klo 16.55, ennakkotunnelmat klo 16.00
Su: Bahrainin GP klo 18.10, ennakkotunnelmat klo 17.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!

Kari Hotakainen (s. 1957) on suomalainen kirjailija. Hän seurasi vuoden ajan Kimi Räikkösen elämää ja haastatteli ihmisiä, jotka tuntevat Kimin. Ennen Kimin tapaamista Kari Hotakainen ei tiennyt autourheilusta juuri mitään.

Kimi Räikkönen (s. 1979) on suomalainen Formula 1 -kuljettaja. Hän on kotoisin Espoosta, mutta asuu tällä hetkellä Sveitsissä vaimonsa ja kahden lapsensa kanssa. Kimi Räikkönen tunnetaan miehenä, joka ei puhu paljon. Nyt hän on puhunut.

Selkokieli on yleiskieltä helpompaa, yksinkertaistettua suomen kieltä. Selkokielinen kirjallisuus on suunnattu kaikille niille, joille yleiskielen lukeminen ja ymmärtäminen on hankalaa. Avain on tehnyt pitkäjänteistä työtä selkokirjallisuuden kustantajana. Kustantamo palkittiin työstään Selkokeskuksen Seesam-palkinnolla syksyllä 2017.  

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja